Nederlands Engels
  • di t/m zo 10:00 – 17:00
    Vakanties ook op maandag

Op ontdekkingstocht


Space Expo is hét museum over de ruimte en ruimtevaart, gelegen naast ESA ESTEC. Op 29 juni 1990 openden Koningin Beatrix en haar zoon Prins Friso de tentoonstelling. Jaarlijks ontvangen wij meer dan 100.000 bezoekers.

In het museum is er veel aandacht voor de grote geschiedenis van de ruimtevaart. Je kunt door een 1:1 schaalmodel van het International Space Station (ISS) wandelen om vervolgens een 1:1 schaalmodel van de maanlander Eagle te aanschouwen. Deze maanlander uit 1969 is een van de favorieten van onze bezoekers.

De blauwe flightsuits op de foto zijn niet inbegrepen bij een regulier bezoek aan Space Expo. De flightsuits zijn echter wel te koop in onze space shop én worden gedragen tijdens onze kinderfeestjes.


Space Expo presenteert: Ga op missie


Bij Space Expo ontwerp jij je eigen ruimtemissie. Breng je mensen naar de maan? Een robot naar Mars? Ontdek jij nieuwe sterren in het heelal? Of wijs je mensen de weg met satellieten? Je kunt kiezen uit wel zes verschillende missies.

Ontdek hoe we op aarde ruimtemissies ontwerpen, bouwen en testen. Naast interactieve opdrachten zijn er échte objecten uit de ruimtevaart te zien. Zo staat er een gigantisch zonnepaneel van een communicatiesatelliet, een testmodel van de Schiaparelli Marslander én een schaalmodel van de ExoMars rover. Een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele gezin!

André & de Sojoez-Capsule


Bij Space Expo kun je ook veel items bewonderen die echt zijn gedragen of gebruikt door André Kuipers. Zo hebben wij het echte ruimtepak en de originele Sojoez TMA-03M ruimtecapsule in ons museum. Met deze ruimtecapsule is André van en naar het internationale ruimtestation (ISS) gereisd. Naast deze items zijn ook een echte raketmotor van de Ariane 1, verschillende levensgrote schaalmodellen van satellieten en een echte maansteen te zien. 

Space Train


Kom je naar Space Expo en wil je nog meer ontdekken? Boek de Space Train naar ESA ESTEC en ontdek de wereld van de Europese space technologie!

Space Shop


Onze Space Shop biedt een groot aantal out-of-this-world items. Wij hebben ESA t-shirts en hoodies, lego sets, schoolspullen en zo veel meer. Onze collectie breidt regelmatig uit met items voor astronauten van alle leeftijden. Neem iets leuks mee naar huis, voor jezelf of voor een ander!

Space Expo Café


Even bijkomen van de heenreis? Of nagenieten van je museumbezoek? In Space Expo vind je het Space Expo Café! Het café heeft dezelfde openingstijden als het museum. Je kunt hier voor of na je bezoek terecht voor warme én koude dranken, ijs en kleine snacks. Er is zowel binnen als buiten plek om te genieten van je kop koffie of verfrissende drankje.