Nederlands Engels
  • Tot en met 25-01-22 gesloten

Op ontdekkingstocht


Space Expo is het bezoekerscentrum van ESA ESTEC en hét museum over de ruimte en ruimtevaart. Op 29 juni 1990 openden Koningin Beatrix en haar zoon Prins Friso de tentoonstelling. Jaarlijks ontvangen wij meer dan 100.000 bezoekers. 

Bezoekers van Space Expo maken een spannende ontdekkingsreis door het heelal, langs sterren en planeten. 

Niet alleen dat, er is ook veel aandacht voor de grote geschiedenis van de ruimtevaart. Je kunt door een 1:1 schaalmodel van het International Space Station (ISS) wandelen om vervolgens een 1:1 schaalmodel van de maanlander Eagle te aanschouwen. Deze maanlander uit 1969 is een van de favorieten van onze bezoekers. 


Space Expo presenteert: Missie in het Museum


Astronaut André Kuipers en schrijver Sander Koenen nemen je mee op een bijzondere missie in het museum! Tijdens de missie ontdek je de wereld van échte astronauten. Zo verdien jij je eigen astronautendiploma en een unieke Space Academy astronautenpatch. Ben je er klaar voor? Zet je schrap. 3... 2... 1... Lift-off!

André & de Sojoez-Capsule


Bij Space Expo kun je ook veel items bewonderen die echt zijn gedragen of gebruikt door André Kuipers. Zo hebben wij het echte ruimtepak en de originele Sojoez TMA-03M ruimtecapsule in ons museum. Met deze ruimtecapsule is André van en naar het internationale ruimtestation (ISS) gereisd. Naast deze items zijn ook een echte raketmotor van de Ariane 1, verschillende levensgrote schaalmodellen van satellieten en een echte maansteen te zien. 

Foodcorner


Nu de winter er weer aankomt hebben wij een overdekt en verwarmt terras en foodcorner. Hier kun je genieten van koffie en thee, koude drankjes en verschillende snacks. Verzorgt door Dutch Food Concepts kun je hier even vertoeven voor of na uw reis door de ruimte en ruimtevaart.

Space Shop


Onze Space Shop biedt een groot aantal out-of-this-world items. Wij hebben ESA t-shirts en hoodies, lego sets, schoolspullen en zo veel meer. Onze collectie breidt bijna dagelijks uit met items voor astronauten van alle leeftijden. Neem iets leuks mee naar huis, voor jezelf of voor een ander!