Nieuws van Space Expo

Het laatste nieuws uit de ruimte!

NIEUWE SPACE SHUTTLE VOOR SPACE EXPO

Vandaag opende de Noordwijkse burgemeester Jan Rijpstra de nieuwe ‘Space Shuttle’ van Space Expo. Samen met directeur Rob van den Berg knipte de burgemeester met een reuzenschaar een feestelijk lint door en werd met de genodigden een eerste ‘openingsrondje’ gereden.

De Space Shuttle is het nieuwe vervoermiddel waarmee Space Expo met haar bezoekers komende jaren ‘op excursie’ gaat naar ESA ESTEC. Space Expo bezoekers kunnen namelijk op zaterdagen, zondagen en dagelijks tijdens de schoolvakanties een bezoek brengen aan interessante gedeeltes van de Europese ruimtevaartorganisatie. Tijdens de rondleiding vertellen gidsen over de activiteiten bij ESA ESTEC en laten zij trainingsmodules en testmodellen zien van bekende ESA ruimtevaartuigen.

 Elektrisch opgeladen via zonnepanelen

De nieuwe Space Shuttle is elektrisch en wordt opgeladen via de zonnepanelen op het dak van Space Expo. Er kunnen 26 mensen in worden vervoerd. Bezoekers die besluiten om met de Space Shuttle  naar het ESA ESTEC terrein te gaan, moeten zich houden aan diverse veiligheidsvoorschriften en dienen een geldig rijbewijs, paspoort of identiteitskaart mee te nemen om langs de beveiliging van ESA ESTEC te gaan. De tour duurt een uur en 15 minuten en kost € 6,00 per persoon. Bezoekers moeten in het bezit zijn van een geldig entreebewijs van Space Expo, minimaal 9 jaar zijn en goed ter been zijn om mee te kunnen. Meer info >> 

Nieuwe Space Shuttle bij Space Expo 2 - pers

Lees meer


Lezing van Rob van den Berg

Tip voor space liefhebbers: 
Space Film Festival & een lezing van Rob van den Berg!

Van 26 t/m 29 september is het Space Film Festival in De Muze Noordwijk. Vier dagen lang genieten van heerlijke films waarin de ruimte een hoofdrol speelt. Rob van den Berg, directeur van Space Expo, geeft op donderdagavond 27 september hierop aansluitend een lezing: ‘Science fiction of echt?’ Rob brengt je in deze lezing op de hoogte van de stand van zaken in de ruimtevaart. Hoe snel kunnen we nou in het echt vliegen in de ruimte en welke planeten zijn er binnen ons bereik? Bestaat er buitenaards leven? Tussendoor komen er diverse voorbeelden uit bekende science fiction films voorbij. 

De lezing is gratis bij te wonen op vertoon van een filmkaartje van het Space Film Festival. Zonder filmkaartje kunnen mensen voor 3,50 een kaartje kopen om de lezing bij te wonen, inclusief een kopje koffie of thee. Meer info & tickets: https://www.demuzenoordwijk.nl/movies/870/17/lezing_science_fiction_of_echt

Rob van den Berg is sinds 2008 directeur van Space Expo in Noordwijk. Hij heeft veel kennis over de ruimte en ruimtevaart én hij is groot liefhebber van science fiction en films die zich in de ruimte afspelen.

Rob van den Berg 2016 SE

Lees meer


Space Expo genomineerd voor titel ‘Beste Evenementenlocatie van het jaar 2018’

Het Noordwijkse ruimtevaartmuseum Space Expo is genomineerd voor de titel ‘Beste Evenementenlocatie van het jaar 2018’. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het vaktijdschrift Meetings. De uitslag wordt eind januari 2019 bekendgemaakt. Het publiek kan tot en met december 2018 stemmen wie de beste evenementenlocatie moet worden. 

Space Expo is al jarenlang een succesvolle locatie voor vergaderingen, meetings en evenementen. In het museum hangt een unieke spannende ruimtesfeer die veel mogelijkheden biedt voor events met een thema. Denk bijvoorbeeld aan productlanceringen tussen de raketten, buitenaardse feesten, meetings over de toekomst, events over innovatie en techniek of de zo belangrijke (duurzame) aandacht voor onze planeet aarde. 

Er zijn verschillende criteria waarop de evenementenlocaties beoordeeld worden voordat ze mee kunnen doen aan de verkiezingen. De criteria waarop de locaties beoordeeld worden zijn onder andere de ligging van de locatie, de bereikbaarheid, de inrichting, de catering en service.

Er kan t/m december gestemd worden via http://www.besteevenementenlocatievanhetjaar.nl/stem


2010.04.007-085.JPG

Lees meer


Zondag 9 september Ollie B. Bommeldag bij Space Expo

Op zondag 9 september organiseert de Marten Toonder Verzamelaars Club (MTVC) hun jaarlijkse verzamelaarsbeurs bij Space Expo. De beurs vindt plaats binnen in het museum, ook is er een stripboekenbeurs buiten het museum.

We verwachten dat het druk wordt en raden bezoekers aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen.

De Ollie B. Bommeldag sluit aan bij de expositie ‘Comics in Space’ van Space Expo die van augustus t/m 31 oktober 2018 in het ruimtevaartmuseum is te bezichtigen. Deze expositie geeft een overzicht van  striptekenaars die hun helden avonturen lieten beleven in de wereld van de ruimtevaart en science fiction.

Ook niet-leden zijn welkom op deze Ollie B. Bommeldag. Voor het binnen gedeelte gelden de normale Space Expo toegangstarieven. Het buitengedeelte is gratis toegankelijk voor iedereen. De Bommeldag opent om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

==================================================================================

Noot voor de redactie:

Bijgaande afbeelding kunt u plaatsen met de vermelding ‘afbeelding Fred Julsing in opdracht van de Toonder Studios’. Deze prent is te zien tijdens de expositie ‘Comics in Space’ bij Space Expo Noordwijk. Marten Toonder wilde in de jaren 60 het Tom Poes Weekblad nieuw leven inblazen. Op de tekening is ‘de oude Schicht’ te zien als spaceship.

Praktische informatie: Space Expo, communicatie@space-expo.nl, telefoon 071 - 200 14 00.

Inhoudelijke informatie: Marten Toonder Verzamelaars Club (MTVC) via https://toondertijd.nl


Olie B Bommel in space

Lees meer


Dick Matena en Martin Lodewijk openen expositie ‘Comics in Space’ in Space Expo

Afgelopen donderdag 2 augustus werd de nieuwe expositie van Space Expo ‘Comics in Space’ geopend door twee bekende Nederlandse striptekenaars: Martin Lodewijk en Dick Matena. Voorafgaand aan de openingshandeling werd een forum gehouden waarbij de heren onder leiding van striptekenaar Ger Apeldoorn in gesprek gingen over de relatie tussen strips, space en science fiction. De tentoonstelling is in de maanden augustus, september en oktober te bezichtigen in Space Expo in Noordwijk.

Comics in Space geeft een mooi overzicht van vooral Nederlandse striptekenaars die hun helden avonturen lieten beleven in de wereld van de ruimtevaart en science fiction. Er zijn onder andere unieke originelen van veel verschillende striptekenaars te zien, maar ook stripcovers, verhalen, objecten en een leestafel met stripboeken waardoor bezoekers nader kennismaken met de bijzondere relatie tussen strips en space.

Kuifje eerder op de maan dan Neil Armstrong
Initiatiefnemer van de expositie is Noordwijker John Asselbergs, zelf tekenaar met als grote hobby stripverhalen. Asselbergs: “Stripverhalen in relatie tot ruimtevaart is een boeiend onderwerp waar je veel over kunt vertellen en nog meer over kunt laten zien. Ruim 20 jaar voor Neil Armstrong (1969) stond Kuifje al op de maan. Deze unieke avonturen wakkerde tijdens de Space Race in de jaren 50 en 60 de honger naar de eerste stap op de maan alleen maar verder aan.” 

Noordwijk, City of Space
De expositie Comics in Space valt onder de activiteiten van ‘Noordwijk, City of Space’, de titel die de gemeente Noordwijk in 2018 draagt. Het hele jaar staat de badplaats in het teken van ruimtevaart. Niet alleen in Space Expo, maar ook elders in Noordwijk vinden evenementen en activiteiten plaats. Ook in het centrum van Noordwijk aan Zee is het stripverhalenfestival deze zomer zichtbaar. Meer info www.noordwijk.info/space 

Vakantieprogramma
Naast de expositie heeft Space Expo een leuk vakantieprogramma voor kinderen. Tot en met 2 september worden dagelijks drie interactieve presentaties gehouden over Comics in Space en is er een tekenfilmcompilatie in de filmzaal. Ook kunnen kinderen een eigen ruimtevaart stripverhaal maken op een space-placemat. Voor de allerkleinsten is er een kleurplaat van een stripheld. 

Lees meer


Internationaal Astronautenpanel bij Space Expo in Noordwijk

INTERNATIONAAL ASTRONAUTENPANEL IN SPACE EXPO NOORDWIJK
Op 2 juli a.s. vindt er van 20.00 tot 22.00 uur een unieke bijeenkomst plaats bij Space Expo: het astronautenpanel. Deze bijeenkomst is onderdeel van het jaarlijkse Space Studies Program van de International Space University dat dit jaar in Nederland plaats vindt. Het astronautenpanel is ook gratis toegankelijk voor geïnteresseerd publiek. Er is echt een beperkt aantal plekken beschikbaar en vooraf registreren is verplicht.

Het astronautenpanel bestaat uit onder andere André Kuipers (ESA), Paolo Nespoli (ESA), Nicole Stott (NASA) en Walter Peeters (ISU president met een specifieke bijdrage over de trainingsaspecten van een astronaut. Heeft u altijd al eens willen kennismaken met astronauten van ESA en NASA? Kom dan op maandagavond 2 juli naar Space Expo en vraag hen alles wat u wilt weten over ruimtereizen. Aanmelden kan via de website www.sizzlingsummerofspace.nl

======================================================================

Noot voor de redactie:

Journalisten worden van harte uitgenodigd een of meer programmaonderdelen van de Sizzling Summer of Space bij te wonen. Aanmelden en interviewaanvragen via pers@nlspace.nl

Lees meer


Nieuwe expositie: Comics in Space

Persbericht

Deze zomer stripverhalenexpositie ‘Comics in Space’ in Space Expo
In de maanden augustus, september en oktober is er een bijzondere expositie in Space Expo: ‘Comics in Space’! De expositie geeft een overzicht van vooral Nederlandse striptekenaars die hun helden avonturen lieten beleven in de wereld van de ruimtevaart en science fiction.

Initiatiefnemer van de expositie is Noordwijker John Asselbergs, zelf tekenaar met als grote hobby stripverhalen. Asselbergs: “Stripverhalen in relatie tot ruimtevaart is een boeiend onderwerp waar je veel over kunt vertellen en nog meer over kunt laten zien. Ruim 20 jaar voor Neil Armstrong (1969) stonden Europese striphelden al op de maan. Deze unieke avonturen wakkerde tijdens de Space Race in de jaren 50 en 60 de honger naar de eerste stap op de maan alleen maar verder aan.”

Stripverhalen, unieke covers en objecten
De tentoonstelling laat onder andere unieke originelen van striptekenaars zien, maar ook stripcovers, verhalen, objecten en een leestafel met stripboeken waardoor bezoekers nader kennismaken met de bijzondere relatie tussen strips en space. Belangrijk onderdeel van de expositie is de ruimtestripserie van Martin Lodewijk uit 1957. De toen 18-jarige Lodewijk kreeg deze opdracht vlak na de lancering van de  eerste Spoetnik. Van de tiendelige ‘ATH-serie Ruimtevaart’ is in 2016 een heruitgave in luxe band verschenen. Martin Lodewijk behoort tot de beste stripmakers van Nederland en is vooral beroemd door zijn succesreeks Agent 327. Als enthousiast betrokken stripmaker tekende Lodewijk de poster voor Comics in Space met daarop o.a. zijn stripheld en- heldin in de ruimte.

Vakantieprogramma met stripverhalen
Naast de expositie heeft Space Expo van 7 juli t/m 2 september een leuk vakantieprogramma voor gezinnen. Dagelijks worden drie interactieve presentaties gehouden over Comics in Space en is er een tekenfilmcompilatie in de filmzaal. Ook kunnen kinderen een eigen ruimte stripverhaal maken op een space-placemat. Voor de allerkleinsten is er een kleurplaat van een stripheld. De space-placemat is er ook voor kinderen die verblijven op bungalowparken, campings en hotels in Noordwijk. Kinderen die hun stripverhaal inleveren bij Space Expo maken kans op mooie prijzen!

Noordwijk, City of Space
De expositie ‘Comics in Space’ valt onder de activiteiten van ‘Noordwijk, City of Space’, de titel die de gemeente Noordwijk in 2018 draagt. Het hele jaar staat de badplaats in het teken van ruimtevaart. Niet alleen in Space Expo, maar ook elders in Noordwijk vinden evenementen en activiteiten plaats en zijn er ook striphelden in ’levende lijve’ te zien. Meer info: www.space-expo.nl en www.noordwijk.info/space


comicinspace

Lees meer


One Strange Rock

One Strange Rock! Heb jij er al iets van gezien? Indrukwekkend goed! Wij hebben het over de nieuwe serie ONE STRANGE ROCK van National Geographic! Een nieuwsgierige en leergierige Will Smith neemt je in 10 afleveringen mee om de geheimen van de aarde te onthullen. De serie is extra bijzonder voor ons spacefans, want in iedere aflevering vertelt een astronaut over zijn of haar blik op de aarde vanuit de ruimte.

#earthneedsmorespace #nationalgeogrpahic #onestrangerock #astronauten#overvieweffect #kijktip

Bekijk de trailer >>

Lees meer


Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst