Nederlands Engels
  • di t/m zo 10:00 – 17:00
    Vakanties ook op maandag

Mission X lesprogramma

Mission X een gratis lespakket voor basisscholen

Docenten uit het basisonderwijs opgelet: van 7 maart tot en met 22 april 2022 is er weer Mission X. Aan dit mooie schoolproject kunnen alle basisscholen van Nederland (groep 4 t/m 8) gratis meedoen. Doel is kinderen kennis te laten maken met de ruimte, ruimtevaart, wetenschap en technologie. Daarnaast gaan kinderen trainen als een astronaut: gezond eten en bewegen!

Van 7 maart 2022 tot en met 22 april 2022

Mission X is een initiatief van NASA, ESA én andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld. In de periode van 7 maart t/m 22 april 2022  doen er schoolklassen uit meer dan 25 landen mee, waaronder Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Mexico en Zuid-Korea. In Nederland wordt het programma georganiseerd door Space Expo in opdracht van Netherlands Space Office.

Intensief of in eigen tempo

Je kunt meedoen aan de challenge en zoveel mogelijk punten verdienen. Ook kun je meedoen op je eigen wijze in je eigen tempo. In beide gevallen kun je zelf kiezen welke opdrachten en activiteiten bij je klas passen. Denk aan proefjes, opdrachten en online lessen.

Wat leren de kinderen?

Kinderen komen dankzij het lespakket van Mission X veel te weten over coördinatie en uithoudingsvermogen, maar ook over teambuilding, ruimtelijk inzicht, gezonde voeding en ruimtevaarttechnologie. Veel van de lessen en activiteiten zijn gekoppeld aan het wetenschappelijk curriculum (met verschillende STEM onderwerpen) en er ligt een duidelijke focus op gezondheid en voeding.

De Challenge met Luna en Leo

Er zijn twee mascottes, Luna en Leo, die naar de maan moeten lopen. Voor elke voldane opdracht verdient de klas punten. Deze punten kunnen worden ingevoerd op de officiële website. Aan het einde van het project wordt de klas die Luna en Leo het meest geholpen hebben, beloond met een fantastische prijs: met de hele klas op VIP-bezoek naar Space Expo!

Doe mee met Mission X 2022!

  • Alle kinderen van groep 4 t/m 8 (primair onderwijs) kunnen meedoen.
  • De projectperiode duurt zeven weken: van 7 maart tot en met 22 april 2022.
  • Het uitvoeren van de lessen is vrij in te delen in het bestaande lesschema.
  • Voor vragen: mail naar missionx@esero.nl.

Aanmelden Mission X 2022

Aanmelden kan t/m 17 februari 2022 via de officiële Mission X website: trainlikeanastronaut.org/nl