Mission X lesprogramma

Mission X: een gratis lespakket

Van 4 maart t/m 26 april 2024 is er weer Mission X! Aan dit mooie project kunnen alle basisscholen (groepen 4 t/m 8), families of clubs van Nederland gratis meedoen. Doel is kinderen kennis te laten maken met de ruimte, ruimtevaart, wetenschap en technologie. Daarnaast trainen kinderen als een astronaut: gezond eten en bewegen!

Train als een astronaut

Tijdens de challenge train je als astronaut en doe je verschillende activiteiten. Elke volbrachte activiteit voer je in op de officiële website en daarmee verdient jouw team stappen voor de twee mascottes Luna en Leo. Zij willen namelijk naar de maan lopen! Aan het einde van de challenge wordt het team dat Luna en Leo het meest geholpen heeft, beloond met een fantastische prijs: met het team op VIP-bezoek naar Space Expo (maximaal 40 personen inclusief begeleiding)!

Je kunt meedoen aan de challenge op eigen wijze én in je eigen tempo. Zo kun je zelf kiezen welke opdrachten en activiteiten bij jouw team passen. Bovendien hoef je niet de hele periode mee te doen. Kies bijvoorbeeld voor een Space Week of ‘proefjesvrijdag’.

Trainingsmodules

Kinderen komen dankzij het lespakket van Mission X veel te weten over coördinatie en uithoudingsvermogen, maar ook over teambuilding, ruimtelijk inzicht, gezonde voeding en ruimtevaarttechnologie. Veel van de lessen en activiteiten zijn gekoppeld aan het wetenschappelijk curriculum (met verschillende STEM onderwerpen) en er ligt een duidelijke focus op gezondheid en voeding.

Wereldwijd

Mission X is een initiatief van NASA, ESA én andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld. Er doen teams uit meer dan 25 landen mee, waaronder Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Mexico en Zuid-Korea. In Nederland wordt het programma georganiseerd door Space Expo, in opdracht van Netherlands Space Office.

Doe mee met Mission X!

  • Alle kinderen van groep 4 t/m 8 (primair onderwijs) kunnen meedoen.
  • Ook families, BSO's, scoutingclubs et cetera kunnen meedoen met de challenge.
  • Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud.
  • De projectperiode is van 4 maart t/m 26 april.
  • Het uitvoeren van de lessen is vrij in te delen in het bestaande lesschema van school.
  • Voor vragen: mail naar communicatie@space-expo.nl.
thumbnail 2

Meld je aan via de officiële Mission X website: trainlikeanastronaut.org/nl