Thuis doen

Ontdek de wereld van de ruimte en ruimtevaart vanuit huis!

Maak jouw eigen Bibber Alien

Creëer jouw eigen unieke buitenaardse wezen! Je kunt jouw alien versieren zoals jij dat wilt. Voeg glitters, stickers en andere versieringen toe om je creatie een persoonlijk tintje te geven. Laat je creativiteit de vrije loop!

Kleurplaten

Een van onze gidsen tekent graag en heeft speciaal voor jouw een aantal kleurplaten gemaakt. Klik op de knop voor een kleurplaat en ga lekker kleuren!

Het Space Kwartet

Maak nu je eigen Space Kwartetspel. Het is heel eenvoudig: knippen, eventueel lamineren, schudden en spelen maar. Dit Space Kwartet is niet alleen een leuk spel, er staat ook een interessante weetje op elke kaart. Veel plezier!

Flesraket

Om een echte raket te lanceren, heb je heel veel tijd, kennis, techniek en materiaal nodig. Maar met een paar spullen die je vast al in huis heb, kun je snel ZELF deze kleine raket maken en lanceren. Doe voorzichtig, lees de veiligheidsvoorschriften en... veel plezier!

Maak je eigen kleine sterrenlamp

Wil je altijd sterren kunnen zien? Maak dan je eigen sterrenlamp met behulp van de werkbladen en een led waxinelichtje. Je kunt kiezen uit 66 sterrenbeelden die allemaal in Nederland te zien zijn. Van De Grote Beer tot De Eenhoorn. Veel plezier met maken!

De waterraket

Houd jij van experimenteren, knutselen en proefjes doen? Dan is het maken én lanceren van een waterraket echt iets voor jou!

Let op: er staan belangrijke veiligheidsinstructies op het werkblad. Lees ze goed en volg ze op. Zorg er ook voor dat je ouders meekijken bij het maken van de raket en ook het lanceren moet onder begeleiding van je ouders. Veel plezier!