Ontdek

Op ontdekkingstocht


Space Expo is hét museum over de ruimte en ruimtevaart, gelegen naast ESA ESTEC. Op 29 juni 1990 openden Koningin Beatrix en haar zoon Prins Friso de tentoonstelling. Jaarlijks ontvangen wij meer dan 100.000 bezoekers.

In het museum is er veel aandacht voor de grote geschiedenis van de ruimtevaart. Je kunt door een 1:1 schaalmodel van het International Space Station (ISS) wandelen om vervolgens een 1:1 schaalmodel van de maanlander Eagle te aanschouwen. Deze maanlander uit 1969 is een van de favorieten van onze bezoekers.

De blauwe flightsuits op de foto zijn niet inbegrepen bij een regulier bezoek aan Space Expo. De flightsuits zijn echter wel te koop in onze space shop én worden gedragen tijdens onze kinderfeestjes.


Ga op missie


Kom naar de nieuwe expositie van Space Expo! Ontdek hoe we op aarde ruimtemissies ontwerpen, bouwen en testen. Een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele gezin!

Expeditie Space Expo


Expeditie Space Expo is een interactieve missie voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Bij de kassa van het museum krijg je een persoonlijk logboekje. Hierin vind je opdrachten, bijzondere weetjes en quizvragen. Als je voldoende vragen goed beantwoordt, ontrafel jij de geheime code!