Kidsproof!

Space Expo is een Kidsproof museum van museumkids.nl

Wij zijn ook dit jaar door kinderen gekozen tot één van de 55 meest kindvriendelijke musea van Nederland. De Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar, gaven ons museum een rapportcijfer 8,49. Wij zijn super trots op het eindresultaat!

Museumkids.nl is een initiatief van de Museumvereniging voor kinderen tot en met 12 jaar. Doel is kinderen op een speelse manier te laten ervaren wat er in Nederlandse musea te ontdekken is, zowel online als offline.

Hoe word je Kidsproof?

Museuminspecteurs zijn kinderen tot en met 12 jaar die musea bezoeken. Als Museuminspecteur kun je tijdens en na je bezoek een museum beoordelen. Door vragen in te vullen als: 'Hoeveel sterren krijgt dit museum van jou?', Wat zou jij doen als je de baas van dit museum mag zijn?' krijgt het museum een score. Uit de scores van een heel seizoen komen de Kidsproof musea. Een Kidsproof museum is door kinderen gewaardeerd met minstens vier sterren. Kidsproof musea zijn daarmee een gegarandeerd interessant museumbezoek voor families.

Waardevolle feedback

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren.

Alle musea met het kidsproof label zijn te vinden op Museumkids.

Ben je niet ouder dan 12 jaar, hou je van musea én van leuke dingen doen? Word museuminspecteur!