Space Train

Kom je naar Space Expo en wil je nog meer ontdekken?

Boek de Space Train naar ESA ESTEC en ontdek de wereld van de Europese space technologie!

Een uniek inkijkje


Onze gids neemt je in de Space Train mee naar ESA ESTEC. Onderweg passeer je eerst de ESA douane waarna het avontuur kan beginnen. In de gebouwen van ESA ESTEC krijg je onder begeleiding van je gids een uniek inkijkje in de Europese ruimtevaartorganisatie. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en is zowel in het Nederlands als Engels. Je bezoekt diverse interessante onderdelen van ESTEC, zoals het Erasmus Centre en de E-corridor.

Voorwaarden

ESTEC is de grootste locatie en het technisch hart van ESA. Het is dan ook heel belangrijk dat de tours veilig verlopen. Bezoekers dienen zich aan de volgende veiligheidsvoorschriften te houden:

  • Bij de toegangscontrole is iedereen van 14 jaar en ouder verplicht een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID kaart) te laten zien. Papieren kopieën of digitale scans van ID documenten zijn niet geldig. Als je geen geldig ID kunt tonen, kun je niet deelnemen aan de tour. Restitutie of het wisselen naar een andere tour is niet mogelijk.
  • Je moet minimaal 9 jaar oud zijn om mee te kunnen met de Space Train. Kinderen die jonger zijn dan 9 jaar, kunnen niet deelnemen aan de tour. Restitutie of het wisselen naar een andere tour is niet mogelijk.
  • Kinderen die jonger zijn dan 18 jaar mogen alleen mee onder begeleiding van een volwassene. Let op: kinderen moeten sowieso minimaal 9 jaar zijn om mee te mogen met de Space Train.
  • Bij ESA ESTEC zijn helaas geen voorzieningen voor mindervaliden. Onderweg kom je veel hoge trappen tegen en er zijn geen liften beschikbaar.
  • Bij je bezoek aan ESTEC draag je een bezoekers badge.
  • Het is niet toegestaan foto’s te maken.
  • Eten, drinken en roken is niet toegestaan tijdens de tour.
  • Bij deze reis mag je geen tassen meenemen. We hebben een beperkt aantal kluisjes (voor € 1 borg) in Space Expo waar je je spullen veilig in kunt opbergen.
  • De Space Train vertrekt op de aangegeven vertrektijd. Mocht je onverhoopt te laat zijn, is restitutie of het wisselen naar een andere tour niet mogelijk.
  • Je kunt Space Expo bezoeken zowel voor als na de rit in de Space Train. Space Expo sluit om 17:00 uur. Wanneer je met de trein van 15:15 uur meegaat, adviseren we je om vooraf Space Expo te bezoeken.

Boek je ticket


Een ticket voor de Space Train kost 9 euro per persoon en kan enkel gekocht worden in combinatie met een ticket voor Space Expo. Je kunt je tickets één week van tevoren online bestellen. Op de dag van de rit kun je niet meer online je tickets bestellen. Bij het kopen van de kaartjes ga je akkoord met de veiligheidsregels en voorwaarden van de Space Train.

Reistijden


De Space Train rijdt in principe op zaterdag, zondag en in de schoolvakanties ook doordeweeks op drie verschillende tijdstippen (11:30, 13:30 en 15:15 uur). Toch kan het zo zijn dat ESTEC op het laatste moment niet toegankelijk is voor publiek vanwege een ruimtemissie. Je kunt tickets één week van tevoren online bestellen in combinatie met een Space Expo ticket. Omdat wij te gast zijn bij ESTEC behoudt ESTEC het recht om bij calamiteiten het terrein ontoegankelijk te maken voor de Space Train. Hier heeft Space Expo geen invloed op.