Nederlands Engels Duits Frans
  • Dinsdag tot en met zondag:
    10:00 - 17:30 uur

    Tijdens schoolvakanties en feestdagen ook open op maandag.

Zien en Doen

Space Expo presenteert: Missie in het Museum


Astronaut André Kuipers en schrijver Sander Koenen nemen je mee op een bijzondere missie in het museum! Tijdens de missie ontdek je de wereld van échte astronauten. Zo verdien jij je eigen astronautendiploma en een unieke Space Academy astronautenpatch. Ben je er klaar voor? Zet je schrap. 3... 2... 1... Lift-off!

Op ontdekkingstocht


Space Expo is het bezoekerscentrum van ESA ESTEC en hét museum over ruimtevaart. We bestaan alweer bijna 30 jaar. Op 29 juni 1990 openden Koningin Beatrix en haar zoon Prins Friso de tentoonstelling. Jaarlijks ontvangen wij meer dan 100.000 bezoekers. 

Bezoekers die Space Expo binnenkomen maken een spannende ontdekkingstocht door het heelal. Ook is de originele Sojoez-capsule van André Kuipers te zien.

Daarnaast is er veel aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kun je lopen door een model van het International Space Station (ISS). Favoriet bij veel van onze bezoekers is de levensgrote maquette van de Maanlanding.

André & de Sojoez-Capsule


Bij Space Expo kun je ook veel zaken bewonderen die te maken hebben met de ruimtemissies van André Kuipers. Zo is zijn originele ruimtepak te bewonderen. Ook de Sojoez TMA-03M ruimtecapsule (waarmee André Kuipers zijn reis naar het internationaal ruimtestation ISS maakte) is permanent bij Space Expo te zien.

Gratis parkeren


U kunt gratis naast het gebouw parkeren. Space Expo beschikt over 100 parkeerplaatsen.

Space Shop


In onze Space Shop vind je leuke space cadeautjes, gadgets, puzzels, magneten, sleutelhangers en meer. De cadeautjes zijn er in alle prijscategorieën voor alle leeftijden.