Nederlands Engels Duits Frans
  • di t/m zo: 10:00-17:00
    Schoolvakanties:
    ma t/m zo: 10:00-17:00

Zien en Doen

Op ontdekkingstocht


Space Expo is het bezoekerscentrum van ESA ESTEC en hét museum over ruimtevaart. We bestaan alweer bijna 30 jaar. Op 29 juni 1990 openden Koningin Beatrix en haar zoon Prins Friso de tentoonstelling. Jaarlijks ontvangen wij meer dan 100.000 bezoekers. 

Bezoekers die Space Expo binnenkomen maken een spannende ontdekkingstocht door het heelal. Zo kun je een echte meteoriet aanraken, een waterstofraket lanceren of springen op de maan. Ook is de originele Soyuz-capsule van André Kuipers te zien.

Daarnaast is er veel aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kun je lopen door een model van het International Space Station (ISS). Favoriet bij veel van onze bezoekers is de levensgrote maquette van de Maanlanding.

Maandag 9 maart tot en met donderdag 23 april

Space Expo vernieuwt!


Van 9 maart t/m 23 april 2020 wordt een deel van de expositie van Space Expo vernieuwd. En hoe! Vanaf 24 april staat u een spectaculaire en interactieve tentoonstelling te wachten. 

Te zien

André & de Soyuz-Capsule


Bij Space Expo kun je ook veel zaken bewonderen die te maken hebben met de ruimtemissies van André Kuipers. Zo is zijn originele ruimtepak te bewonderen. Ook de Soyuz TMA-03M ruimtecapsule (waarmee André Kuipers zijn reis naar het internationaal ruimtestation ISS maakte) is permanent bij Space Expo te zien.

Excursie

Met de Space Shuttle naar ESA ESTEC


De excursies naar ESA ESTEC met onze Space Shuttle zijn gecanceld voor een nader te bepalen periode. Excuses voor het ongemak. Wij houden u op de hoogte via deze website.

Space Shop


In onze Space Shop vind je leuke space cadeautjes, gadgets, puzzels, magneten, sleutelhangers en meer. De cadeautjes zijn er in alle prijscategorieën voor alle leeftijden.

Space Bar


In onze Space Bar kunt u terecht voor koffie, frisdrank, gebak, diverse broodjes, soep of snoep. U kunt ook zonder entreekaart gebruik maken van onze horecagelegenheid. De Space Bar is geopend gedurende de openingstijden van de expo. Bij goed weer is ons terras geopend.

Gratis parkeren


U kunt gratis naast het gebouw parkeren. Space Expo beschikt over 100 parkeerplaatsen.