Nederlands Engels Duits
  • di t/m zo: 10:00-17:00
    Schoolvakanties:
    ma t/m zo: 10:00-17:00

Zien en Doen

Op ontdekkingstocht


Space Expo is het bezoekerscentrum van ESA ESTEC en hét museum over ruimtevaart. We bestaan alweer bijna 30 jaar. Op 29 juni 1990 openden Koningin Beatrix en haar zoon Prins Friso de tentoonstelling. Jaarlijks ontvangen wij meer dan 100.000 bezoekers. 

Bezoekers die Space Expo binnenkomen maken een spannende ontdekkingstocht door het heelal. Zo kun je een echte meteoriet aanraken, een waterstofraket lanceren of springen op de maan. Ook is er een tentoonstelling met 100 voorwerpen die echt in de ruimte zijn geweest, zoals de originele Soyuz capsule van André Kuipers.

Daarnaast is er veel aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kun je lopen door een model van het International Space Station (ISS). Favoriet bij veel van onze bezoekers is de levensgrote maquette van de Maanlanding.

Nieuwe Tentoonstelling

Een collectie From a galaxy far away


12 december t/m 7 maart 2020

Miljoenen mensen over de hele wereld houden van Star Wars. Er zijn maar liefst negen films en een aantal spin-offs gemaakt, die allemaal een bijzonder ruimteverhaal vertellen. Ook Space Expo houdt van Star Wars. En omdat er in de bioscopen weer een nieuwe Star Wars film draait, laten wij bij Space Expo een bijzondere collectie zien van verschillende Nederlandse verzamelaars. Ook ons kerstvakantieprogramma staat in het teken van… A galaxy far away!

Te zien

André & de Soyuz Capsule


Bij Space Expo kun je ook veel zaken bewonderen die te maken hebben met de ruimtemissies van André Kuipers. Zo is zijn originele ruimtepak te bewonderen. Ook de Soyuz TMA-03M ruimtecapsule (waarmee André Kuipers zijn reis naar het internationaal ruimtestation ISS maakte) is permanent bij Space Expo te zien.

Excursie

Met de Space Shuttle naar ESA ESTEC


In het weekend en tijdens vakanties kan tegen een meerprijs gebruik worden gemaakt van de 'Space Shuttle'. Hiermee ga je op excursie naar ESA ESTEC. Deze ruimtevaartorganisatie is al sinds 1968 gevestigd in Noordwijk, er werken meer dan 2.700 medewerkers uit tientallen landen. ESTEC is het technische hart van ESA, er worden onder andere satellieten getest voordat ze gelanceerd worden. 

Let op: beperkt aantal plaatsten, vanaf 9 jaar, je moet goed te been zijn, en legitimatiebewijs verplicht.

Space Shop


In onze Space Shop vind je leuke space cadeautjes, gadgets, puzzels, magneten, sleutelhangers en meer. De cadeautjes zijn er in alle prijscategorieën voor alle leeftijden.

Space Bar


In onze Space Bar kunt u terecht voor koffie, frisdrank, gebak, diverse broodjes, soep of snoep. U kunt ook zonder entreekaart gebruik maken van onze horeca gelegenheid. De Space Bar is geopend gedurende de openingstijden van de expo. Bij goed weer is ons terras geopend.

Gratis parkeren


U kunt gratis naast het gebouw parkeren. Space Expo beschikt over 100 parkeerplaatsen.

Vul hier uw eigen inhoud in.