Nederlands Engels
  • Dinsdag t/m zondag:
    10:00 - 17:00 uur

Kidsproof!

Space Expo is een Kidsproof museum van museumkids.nl

Space Expo is opnieuw benoemd tot Kidsproof museum. Hiermee is het museum een van de 52 meest kindvriendelijke musea in Nederland. De kidsproof musea werden tijdens de online Museumkids Awards op 16 november 2020 bekend gemaakt. Kidsproof musea hebben van minstens 60 kinderen t/m 12 jaar het rapportcijfer 8 gekregen.

Nieuwe dingen leren

Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld en hun eigen omgeving leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is.

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren.

De verkiezing van de Kidsproof musea van Nederland draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Musea met voldoende inspecties en een gemiddeld cijfer van minstens een 8 zijn het daaropvolgende jaar Kidsproof. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’. Want een sterkere binding met museale collecties begint steeds opnieuw bij de jongste generaties.

Alle musea met het kidsproof label zijn te vinden op Museumkids.

Wil jij Museuminspecteur worden en Space Expo inspecteren?

Ben je niet ouder dan 12 jaar, hou je van musea én van leuke dingen doen?

Niet alleen Museumkids vindt dat wij Kidsproof zijn. Ook kidsproof beveelt ons aan als een leuk kinderuitje!