Vandaag opende de Noordwijkse burgemeester Jan Rijpstra de nieuwe ‘Space Shuttle’ van Space Expo. Samen met directeur Rob van den Berg knipte de burgemeester met een reuzenschaar een feestelijk lint door en werd met de genodigden een eerste ‘openingsrondje’ gereden.

De Space Shuttle is het nieuwe vervoermiddel waarmee Space Expo met haar bezoekers komende jaren ‘op excursie’ gaat naar ESA ESTEC. Space Expo bezoekers kunnen namelijk op zaterdagen, zondagen en dagelijks tijdens de schoolvakanties een bezoek brengen aan interessante gedeeltes van de Europese ruimtevaartorganisatie. Tijdens de rondleiding vertellen gidsen over de activiteiten bij ESA ESTEC en laten zij trainingsmodules en testmodellen zien van bekende ESA ruimtevaartuigen.

 Elektrisch opgeladen via zonnepanelen

De nieuwe Space Shuttle is elektrisch en wordt opgeladen via de zonnepanelen op het dak van Space Expo. Er kunnen 26 mensen in worden vervoerd. Bezoekers die besluiten om met de Space Shuttle  naar het ESA ESTEC terrein te gaan, moeten zich houden aan diverse veiligheidsvoorschriften en dienen een geldig rijbewijs, paspoort of identiteitskaart mee te nemen om langs de beveiliging van ESA ESTEC te gaan. De tour duurt een uur en 15 minuten en kost € 6,00 per persoon. Bezoekers moeten in het bezit zijn van een geldig entreebewijs van Space Expo, minimaal 9 jaar zijn en goed ter been zijn om mee te kunnen. Meer info >> 

Nieuwe Space Shuttle bij Space Expo 2 - pers