De 10-jarige Max uit Leusden is de hoofdprijswinnaar van de stripverhalen wedstrijd van Space Expo.  Hiermee won hij een spacefeestje met zijn negen vrienden. Max leverde deze zomer een zelfbedachte en getekende strip in bij Space Expo. De opdracht was: bedenk een mooi of stoer ruimtevaartavontuur.

Afgelopen weekend kwam Max zijn gewonnen spacefeestje vieren. John Asselbergs, zelf striptekenaar en organisator van de expositie Comics in Space, overhandigde Max voorafgaand aan het feestje zijn winnende ingelijste stripverhaal. Ook Marjolijn van der Jagt, organisator van Noordwijk City of Space, was aanwezig. Juryvoorzitter John Asselbergs: “De strip van Max kan zo in een stripblad staan. Een leuke en korte ‘Gag-strip’ (vakterm). De tekst en het beeld passen goed bij elkaar en de laatste plaatjes laten duidelijk de ontknoping en de grap zien!”

Na het fotomoment werden Max en zijn astronauten meegenomen voor een reis door de ruimte door spacegids Margreet Strijker. De stripverhalenwedstrijd is onderdeel van ‘Comics in Space’, deze expositie wordt georganiseerd onder de vlag van ‘Noordwijk, City of Space’. Deze bijzondere expositie kan nog tot 30 november in het museum bekeken worden.

Hoofdprijswinnaar viert spacefeestje - pers.JPG