Nederlands Engels Duits Frans
  • Maandag t/m zondag:
    9:30 - 18:00 uur

Mission X

Mission X

Docenten BO opgelet: van 1 maart tot en met 24 april 2022 is er weer Mission X. Aan dit mooie schoolproject kunnen alle basisscholen van Nederland (groep 4 t/m 8) gratis meedoen. Doel is kinderen kennis te laten maken met de ruimte, ruimtevaart en technologie. Daarnaast gaan kinderen trainen als een astronaut: gezond eten en bewegen! Mission X wordt vanaf dit jaar georganiseerd door Space Expo, het ruimtevaart museum in Noordwijk.

Van 1 maart 2022 tot en met 29 april 2022

Astronauten in de ruimte moeten veel sporten om gezond te blijven. Wil jij samen met je klas leren welke training astronauten volgen, doe dan mee aan Mission X: train like an astronaut!

Train als een astronaut

Tijdens dit internationale schoolproject – een initiatief van NASA, ESA en andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld – volgen basisschoolleerlingen (8-12 jaar) een achtweekse astronautentraining.

Trainingsmodules

Tijdens Mission X volgen de leerlingen uiteenlopende trainingsmodules. Zo komen ze veel te weten over coördinatie en uithoudingsvermogen, maar ook over “team building”, ruimtelijk inzicht, gezonde voeding, en ruimtevaarttechnologie. Veel van de lessen en activiteiten zijn gekoppeld aan het wetenschappelijk curriculum (met verschillende STEM onderwerpen) en hebben een duidelijke focus op gezondheid en voeding.

Mascottes

Er zijn twee mascottes, Luna en Leo die naar de maan moeten lopen. Door punten tijdens Mission X in te voeren, kunnen de leerlingen Luna en Leo helpen. De klas verdient de punten met het uitvoeren van de verschillende praktische en klassikale lessen. Aan het einde van het project wordt de klas die Luna en Leo het meest geholpen hebben, beloond met een fantastische prijs.

Wereldwijd

In Nederland wordt Mission X georganiseerd door ESERO NL, museum Space Expo en het Netherlands Space Office (NSO). Niet alleen in Nederland doen kinderen mee met Mission X. Er doen schoolklassen uit meer dan 25 landen mee, waaronder Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Mexico en Zuid-Korea.

Meedoen met Mission X

  • Alle kinderen van groep 4 t/m 8 (PO) kunnen meedoen.
  • De projectperiode duurt acht weken: van 1 maart tot en met 24 april 2022.
  • Het uitvoeren van de lessen is vrij in te delen in het bestaande lesschema.
  • Voor meer informatie: download de welkomgids voor leraren.
  • Voor vragen: mail naar missionx@esero.nl.