Nederlands Engels
  • Tot en met 25-01-22 gesloten

Corona update

Een veilig bezoek

Bijgewerkt op 27 november 2021

Coronaproof

Space Expo biedt met het programma Missie in het Museum een veilig bezoek. Gedurende 60 minuten volgen bezoekers een veilige en vaste coronaproof route langs de bijzondere pronkstukken van het museum.

Verplicht: coronatoegangsbewijs, mondkapje en 1,5 meter

Voor een bezoek aan Space Expo dien je bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs (QR code) in combinatie met een geldig ID te laten zien. Dit is verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar. Daarnaast ben je vanaf zondag 28 november in het museum verplicht een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te bewaren van andere bezoekers. Voor informatie over de meeste actuele maatregelen verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid.

Voorzorgsmaatregelen

Ga niet van huis met gezondheidsklachten. Blijf dus thuis als je hoest, verkouden bent, keelpijn of koorts hebt. Dit geldt ook voor de rest van het huishouden. Was je handen vóór en na je bezoek en maak gebruik van onze desinfectie dispensers. Hoest en nies in je elleboog.

Ticket & tijdslot

Om onze bezoekers genoeg ruimte te geven, maken wij gebruik van tijdsloten. Koop daarom uw ticket met bijpassend tijdslot vooraf online. Hiermee is je bezoek gegarandeerd. Ook museumkaarthouders dienen vooraf een tijdslot te boeken.

Spontaan bezoek?

Indien je geen e-ticket hebt gekocht en bij Space Expo aan de balie een ticket wilt kopen, dan is je toegang helaas niet gegarandeerd. Het kan zijn dat alle tijdsloten al zijn volgeboekt of dat je een tijdje moet wachten. Let op: alleen pinnen!

Missie in het Museum

Missie in het Museum biedt extra leuke elementen én veel achtergrondinformatie voor jong en oud. Door de coronamaatregelen zijn enkele interactieve elementen van ons museum tijdelijk niet in gebruik.

Coronatoegangsbewijs bij schoolbezoek

In het kader van onderwijsactiviteiten geldt een uitzondering op de coronatoegangsbewijsplicht voor jeugd tot en met 17 jaar voor de beoefening van kunst- en cultuur. Dit betekent dat bij schoolbezoeken aan musea geen coronatoegangsbewijzen nodig zijn voor leerlingen onder de 18 jaar. Oftewel, scholieren in het voortgezet onderwijs tot 18 jaar hoeven bij Space Expo geen coronatoegangsbewijs te tonen. Begeleiders en/of docenten dienen echter wel een coronatoegangsbewijs en ID te laten zien.

Veelgestelde vragen

Is het verplicht om een online ticket te boeken?

Wij raden je aan om vooraf een online ticket en tijdslot te boeken. Als je ter plekke bij de balie een ticket wilt kopen, kunnen we je alleen toegang geven als er een tijdslot beschikbaar is. Wij adviseren museumkaarthouders om ook vooraf een 0 euro ticket en tijdslot te reserveren.

Ik heb een ticket gekocht maar ik heb nu toch griepachtige verschijnselen. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Ga niet van huis met gezondheidsklachten. Blijf dus thuis als je hoest, verkouden bent, keelpijn of koorts hebt. Dit geldt ook voor de rest van het gezin/gezelschap. Wij geven geen geld terug, maar je kunt wel een nieuwe datum met tijdslot reserveren. Je kunt zelf je ticket omboeken of via de supportservice van Global Ticket.

Ik heb een ticket gekocht en wil deze nu annuleren, is dat mogelijk?

Er is helaas geen mogelijkheid tot restitutie van gekochte tickets. Wel kun je je ticket zelf omboeken en wijzigen naar een andere datum en tijdstip.