Nederlands Engels Duits Frans
  • Dinsdag tot en met zondag:
    10:00 - 17:30 uur

    Tijdens schoolvakanties en feestdagen ook open op maandag.

Kidsproof!

Space Expo is een Kidsproof museum van museumkids.nl

Space Expo is voor 2020 wederom verkozen tot een van de 70 meest kindvriendelijke musea in Nederland. Space Expo wordt door de inspecteurs geroemd omdat ‘je er astronaut kan worden en een waterraket kan laten lanceren’. Ons museum krijgt van de Museuminspecteurs als gemiddeld rapportcijfer een 8,1.

Nieuwe dingen leren

Zo’n 4.000 Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar) hebben het afgelopen jaar ruim 11.000 inspecties gedaan op Museumkids.nl. De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren. De verkiezing van het meest kindvriendelijke museum van Nederland draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’.

Museumkids.nl is een initiatief van de Museumvereniging waar kinderen op speelse wijze in aanraking komen met de musea in Nederland. Het primaire doel is het stimuleren van de interesse en bezoek van kinderen aan musea, zowel online als offline. Er is inmiddels een speciale Museumkaart voor Museumkids. Daarmee kunnen ze eindeloos musea ontdekken.

Wil jij Museuminspecteur worden en Space Expo inspecteren?

Ben je niet ouder dan 12 jaar, hou je van musea én van leuke dingen doen?

Niet alleen Museumkids vindt dat wij Kidsproof zijn. Ook kidsproof beveelt ons aan als een leuk kinderuitje!