Nederlands Engels Duits Frans
 • Dinsdag tot en met zondag:
  10:00 - 17:30 uur

  Tijdens schoolvakanties en feestdagen ook open op maandag.

Basisonderwijs

Met je klas naar de ruimte!

Vanaf 21 september 2020 ontvangt Space Expo weer schoolklassen. We hebben jullie gemist en geven jullie nu graag weer DE RUIMTE! Kom met je klas naar Noordwijk en ontdek de geheimen van de ruimte en de ruimtevaart. We hebben speciaal voor jullie een nieuw, veilig, leuk en leerzaam programma ontwikkeld, in samenwerking met niemand minder dan astronaut André Kuipers!

Leuk, leerzaam en veilig

Bij Space Expo gaan leerlingen op een nieuwsgierige ontdekkingsreis door de ruimte én de ruimtevaart. Ons programma is met name geschikt voor het primair onderwijs groep 4 tot en met 8. Onderzoekend en ontwerpend leren staan centraal - zo komt de wereld van de ruimtevaart nog meer tot leven. Leerlingen en begeleiders zijn bovendien verzekerd van een veilig ‘COVID-19 proof’ bezoek.

Programma (2.5 uur)

Missie in het Museum (60 min)

Astronaut André Kuipers en wetenschapsjournalist Sander Koenen nemen je mee op een bijzondere, virtuele Missie in het Museum! Gedurende 60 minuten volgen de leerlingen een ‘COVID-19 proof’ route langs de bijzondere pronkstukken van het museum. De boeiende verhalen van André Kuipers, in combinatie met de nieuwsgierigheid van wetenschapsjournalist Sander Koenen zorgen voor een uniek museumbezoek. Tijdens de missie voeren leerlingen speciale opdrachten en experimenten uit met de spullen uit hun persoonlijke missie toolkit.

Pauze: Speeltuin (15 min)

Tussen de twee programma onderdelen wordt een kwartier pauze ingelast in de speeltuin buiten (bij droog weer).

Ruimteles: Hoe word jij een goede astronaut? (45 - 60 min)

In de Astronautenzaal van Space Expo duiken leerlingen dieper in de fascinerende wereld van astronauten. Samen met een ervaren en enthousiaste gids gaan ze zélf aan de slag met de belangrijkste thema’s uit een astronautenopleiding: samenwerken, proefjes doen en fit blijven, ook als je zweeft! Natuurlijk is er ook ruimte voor nieuwsgierige vragen, zoals: hoe ga je eigenlijk naar de wc ‘daarboven’?

Afsluiting: Astronautendiploma & Space Academy Sticker (10 - 15 min)

Na afloop ontvangen alle leerlingen een astronautendiploma met de handtekening van André Kuipers én een Space Academy sticker.

Tijden

Elke dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdag:
Blok 1: 9.30 – 12.00 uur
Blok 2: 12.30 – 15.00 uur

Space Expo ontvangt geen scholen tijdens de schoolvakanties.

Tarieven & voorwaarden

 • Voor het onderwijs heeft Space Expo gereduceerde tarieven (deze gelden voor leerlingen en hun begeleiders): de kosten bedragen 13 euro per persoon (inclusief ruimtemissie, ruimteles, diploma en missie sticker).
 • De Museumkaart is bij scholenbezoek niet geldig.
 • Het programma is geschikt voor groep 4 tot en met 8.
 • Maximaal 60 en minimaal 20 personen per boeking.
 • Bij meer dan 30 personen wordt de groep in tweeën gesplitst.
 • Scholen dienen vooraf te reserveren.
 • Groepen nemen voldoende begeleiding mee.
 • Wij vragen u 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn.

Reserveren

Reserveer op tijd. In verband met de veiligheidsmaatregelen rondom corona kunnen wij dit najaar maar een beperkt aantal scholen verwelkomen. Mail naar events@space-expo.nl of bel ons voor een reservering of voor meer informatie. Wij willen graag weten:

 • Gewenste datum en tijdstip
 • Naam school en adresgegevens
 • Welke groep en leeftijd
 • Aantal leerlingen en begeleiders
 • Gegevens contactpersoon

Begeleiding

De leerlingen worden ontvangen door een enthousiaste en ervaren gids. De begeleiders vanuit de scholen blijven echter zelf verantwoordelijk voor de leerlingen. Wij vragen scholen om voldoende begeleiders mee te nemen. Voor de groepen 4 t/m 8 verwachten wij minstens 4 begeleiders (1 leerkracht + 3 begeleiders) per groep.