VIDEO!!!

Ruimtelessen

Educatief aanbod 2017/2018

Ontdek de geheimen van het heelal en de ruimtevaart 


Klik om naar de lessen voor het voortgezet onderwijs te gaan.


space-kid-644x250

Primair onderwijs 

De lessen sluiten aan bij de kerndoelen Rekenen/Wiskunde (23 t/m 33) en Natuur en techniek (40 t/m 46). Onze lessen zijn interactief, met proefjes en afgestemd op het niveau van de groep.

Tot de mogelijkheden behoren:

  • Een bezoek aan de tentoonstelling
  • Speurspel
  • Rondleidingen
  • Ruimtelessen
  • Arrangementen met andere partners

Lessen primair onderwijs


Flip de Beer wordt astronaut  Groep 2-3  Tijdsduur: 3 kwartier

In deze les gaan we samen met Flip de Beer op reis naar het ruimtestation. Dat gaat natuurlijk niet zo maar. Zo heb je onder andere een raket nodig, een ruimtepak en eten voor in de ruimte. Ook moet je goed je evenwicht kunnen bewaren… allemaal zaken die we gaan uitproberen.

Het leven van een astronaut  Groep 4-5-6-7-8   Tijdsduur: 1 uur

Wat moet je allemaal gaan als je eenmaal astronaut bent worden? In deze les wordt er meer uitgelegd welke trainingen een astronaut volgt en hoe het dagelijkse leven in het ruimtestation ISS eruit ziet. Ook doen we experimenten over duizeligheid en  andere dingen waar je in de ruimte rekening moet houden.

Ruimtevaart en sterrenkunde  Groep 5-6-7-8  Tijdsduur: 1 uur

In deze les wordt aan de hand van een aantal proefjes uitgelegd hoe een raket werkt en hoe het is om astronaut te zijn. Ook laten we de opbouw van ons zonnestelsel en van het heelal zien en merk je wat er allemaal komt kijken bij verre ruimtereizen.


Speurspel en rondleidingen

Een bezoek aan Space Expo is een waardevolle verrijking voor de lessen op school. De leerlingen kunnen met een speurspel, een rondleiding of een les het heelal en de ruimtevaart ontdekken. 

Onze rondleidingen duren ongeveer een uur en zijn goed te combineren met een speurspel en een les. Er wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de aanwezige kennis of een schoolproject.

Ook zijn arrangementen met Naturalis en Omniversum mogelijk. 

 

Een speciale rondleiding: Met Raaf de ruimte in  Groep 3-4-5  Tijdsduur: 1 uur

Voor groep 3-4-5 hebben we een speciale rondleiding, waarbij Raaf met uw leerlingen de ruimte ontdekt. Hij heeft een beetje hulp nodig, want Raaf denkt dat hij alles over ruimtevaart weet…


Lessen en rondleidingen kunnen uitsluitend op afspraak gedaan worden.

Bel voor meer informatie of een reservering 071 200 1400 op maandag t/m vrijdag tussen 09:30 en 17:00 uur. Of mail naar reserveringen@space-expo.nl 

 

Prijzen en schoolarrangementen


  

 


flip de beer is astronaut

 


andre kuipers vertelt over ruimtevaart

 

  

 

 

 

  

 


ed6789fd5ce74e569067be9a785893b6

Voortgezet onderwijs

(VMBO/HAVO/VWO) 


Verken de ruimte - Domein Mens en natuur

In onze educatieve ruimtevaarttentoonstelling ontdekken uw leerlingen allerlei aspecten uit het domein Mens en natuur met behulp van sterrenkunde en ruimtevaart. Onze lessen zijn interactief en afgestemd op het niveau van de klas.

 

 


photo-philae

Lessen voortgezet onderwijs

 

Introductie ruimtevaart en sterrenkunde  Onderbouw  Tijdsduur: 1 uur

In dit basisprogramma wordt aan de hand van een aantal experimenten uitgelegd hoe een raket werkt en hoe het is om astronaut te zijn. Ook komt de opbouw van het heelal aan bod en wordt stilgestaan bij verre ruimtereizen.

 

De missie van Rosetta  Onderbouw  Tijdsduur: 1 uur

ESA’s missie met de ruimtesonde Rosetta en de eerste landing ooit op een komeet is de basis voor deze les over kometen, het zonnestelsel en hoe een ruimtevaartproject tot stand komt. 

 

Met André Kuipers naar het ISS  Alle niveaus  Tijdsduur: 1 uur

Aan de hand van de vluchten van André Kuipers wordt uitgelegd hoe een ruimtevlucht verloopt en wat astronauten aan boord van het ISS doen. Ook wordt een aantal experimenten gedaan waarbij desoriëntatie en andere omstandigheden in de ruimte een rol spelen.

 

Voorwaarts Mars  Alle niveaus  Tijdsduur: 1 uur

In de nabije toekomst zullen er mensen naar de planeet Mars afreizen. Wat komt er bij kijken en kunnen mensen eigenlijk wel overleven op Mars? Deze vragen en de problemen die opgelost moeten worden komen aan bod in deze les.

 

De Hubble ruimtetelescoop  Bovenbouw  Tijdsduur: 1 uur

Dankzij de Hubble ruimtetelescoop zijn we meer over het heelal te weten gekomen dan in alle eeuwen hiervoor. In deze les wordt verklaard wat er voor objecten op die mooie beelden te zien zijn en is er aandacht voor hoe de ruimtetelescoop werkt en door astronauten is onderhouden.


Lessen en rondleidingen

Niet alleen de lessen zijn een kennismaking met de vele ruimtevaart en sterrenkunde gerelateerde onderwerpen. Ze kunnen ook goed dienen als startpunt voor een vakoverschrijdend project van uw leerlingen op school, zowel binnen het domein Mens en natuur als het domein Mens en maatschappij.

Daarnaast verzorgen onze gidsen educatieve rondleidingen van ongeveer een uur door de permanente ruimtevaarttentoonstelling. De lessen zijn goed te combineren met een rondleiding.

Ook zijn arrangementen met Naturalis en Omniversum mogelijk. 


Prijzen en schoolarrangementen

 

 

 
Klaar is je komeet

 

 

ESA Mars base

 

 

HST_in_orbit_620x400

Bel voor meer informatie of een reservering 071 200 1400 op maandag t/m vrijdag tussen 09:30 en 17:00 uur. 
Of mail naar: reserveringen@space-expo.nl


Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst