Rondleidingen en lezingen

Maak jouw bezoek extra bijzonder!

Bij Space Expo beschikken wij over een professioneel en enthousiast gidsenteam met heel veel kennis over satellieten, planeten, raketten en de laatste ruimtevaart ontwikkelingen. Ze vertellen je tijdens een rondleiding of lezing graag interessante achtergrondverhalen en leuke anekdotes. Mail ons op reserveringen@space-expo.nl voor een reservering of voor meer informatie.

Rondleidingen

Een van onze enthousiaste gidsen vermaakt je tijdens een rondleiding met interessante achtergrondverhalen en leuke anekdotes over de objecten in onze expositie.

 • 60 minuten
 • Voor alle leeftijden
 • Nederlands of Engels
 • Kosten: €65,00 per rondleiding + entreekosten
 • Max. 25 personen per rondleiding

Lezingen

Onze deskundige medewerkers kunnen een leuke en interessante lezing geven op het gebied van ruimtevaart.

 • 60 minuten (tijdsduur kan worden aangepast)
 • Volwassenen
 • Nederlands
 • Kosten: vanaf €150
 • Max. 130 personen per lezing

Op dit moment bieden wij de volgende lezingen aan:

ISS

In deze lezing krijg je van alles te horen over astronauten, het leven aan boord van het International Space Station en de voorbereiding op hun ruimtemissies.

Terug naar de maan

Sinds 1972 is niemand meer op de maan geweest. Voor 2030 wil NASA weer mensen op de maan zetten. In deze lezing worden de verschillende fases voor een nieuwe maanlanding besproken en uitgelegd. Natuurlijk staan we ook uitgebreid stil bij de Artemis-missie.

Schrijver Sander Koenen vertelt

Sander Koenen (1980) is freelance schrijver, journalist en verteller met een levenslange fascinatie voor de ruimte(vaart). Hij bezocht verschillende lanceringen, volgde ruimtemissies van heel dichtbij en ondervond zélf hoe het is om te zweven. Koenen schreef verschillende boeken over ruimtevaart, waaronder de biografie van astronaut André Kuipers: Droomvlucht. Ook toerde hij samen met Kuipers langs de theaters met de show Space Academy live. Lezingen van Sander Koenen zijn interactief, inspirerend en zitten boordevol verwondering voor de wereld buiten onze dampkring. Het aanbod:

Van lancering tot landing: beleef een ruimtemissie van heel dichtbij

Zet je schrap voor een reis naar de ruimte, want vandaag ben je voor één dag astronaut. Hoe overleef je de G-krachten van een raketlancering? Hoe voelt het om te zweven? En wat komt er allemaal kijken bij een ruimtemissie naar het internationale ruimtestation? Je maakt het van dichtbij mee dankzij foto’s, video’s en unieke verhalen van binnenuit.

Terug naar de maan!

Mensen gaan de komende jaren terug naar de maan. Wat hebben mensen daar te zoeken? Hoe komen we op de maan? En hoe komen we weer veilig thuis? In dit verhaal reizen we terug in de tijd, naar de successen van Apollo. Maar vooral ook naar de toekomst: naar nieuwe maanreizen en wie weet… een permanente basis op de maan. Een lezing boordevol levendige feiten die je blik op de maan voorgoed zal veranderen.

Het overview effect: ontdek planeet aarde met een reis door de ruimte

Astronauten trainen jarenlang om naar de ruimte te reizen. Maar als ze daar eenmaal zijn, kijken ze het liefst terug naar de aarde. Hoe heeft de ruimtevaart onze blik op de aarde veranderd? Wat hebben we ontdekt dankzij honderden satellieten, die dag en nacht waarnemingen doen? En hoe helpt de ruimtevaart ons bij het oplossen van de grote uitdagingen waar we wereldwijd voor staan? Dit verhaal werpt een heel nieuw licht op onze aarde.

Neem contact op met de afdeling Events via events@space-expo.nl voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten.

Voorwaarden rondleidingen en lezingen

 • Rondleidingen en lezingen zijn uitsluitend op afspraak en op basis van beschikbaarheid.
 • Rondleidingen en lezingen kunnen niet tijdens feestdagen, weekenden en schoolvakanties geboekt worden.
 • We zetten (bij beschikbaarheid) maximaal 2 gidsen tegelijkertijd in bij een rondleiding en 1 gids bij een lezing.
 • Annulering van de reservering voor een rondleiding of lezing is kosteloos mogelijk tot uiterlijk een week voor de bezoekdatum. Let op: annulering kan alleen schriftelijk via reserveringen@space-expo.nl.
 • Bij niet tijdige annulering voor de aangevraagde rondleiding, zijn wij genoodzaakt om het volledige bedrag van de reservering in rekening te brengen. Bij een no-show wordt het totaalbedrag van de reservering (gids, entree, rondleiding, administratiekosten) in rekening gebracht.