Nieuws van Space Expo

Blijf op de hoogte van onze leuke acties en het laatste nieuws uit de ruimte!

Vlogster op bezoek bij Space Expo

Space Expo heeft bezoek gehad van Vlogster Kim.
Kim heeft een vlog gemaakt van haar reis binnen Space Expo. In haar vlog kun je zien wat er allemaal te doen is bij Space Expo, ze geeft een sneak preview van de capsule van André Kuipers en bekijkt verschillende satellieten.

Zie hier de avonturen van Kim in Space Expo!

Lees meer


André Kuipers op Vriendendag Space Expo

U heeft het nieuws bijna niet kunnen missen over de Soyuz capsule van André Kuipers die is “geland” in Space Expo. Met steun van sponsoren, het Netherlands Space Office en het Ministerie van EZ heeft de capsule een permanente plek gekregen bij Space Expo.


7819-cnes_soyuz_soyuz_tma03m_capsule_arrives_at_space_expo_museum-jacques_van_oene

Lees meer


Met de Tesla Space Expo aandoen

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van Space Expo. Het museum voorziet overdag vrijwel volledig in zijn energiebehoefte door middel van zonnepanelen. En de Europese Ariane 5 raket vliegt op waterstof.

Nu is het ook mogelijk om een elektrische Tesla te huren en een uitgestippelde route door de Bollenstreek te rijden. Dit kan bij onze partner Leo Hooijmans. Kijk hier voor meer informatie en boeken van een auto.

Lees meer


Rosetta's laatste reis

Op vrijdag 30 september laat ESA Rosetta aan haar laatste reis beginnen door de kometenjager naast Philae op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko te laten landen. Philae reisde ruim 10 jaar mee op de rug van Rosetta om op 12 november 2014 af te dalen naar de komeet. De landing verliep niet zoals gepland en Philae kwam tot stilstand in een spleet. De precieze plek bleef onbekend. Na 3 dagen ging Philae met lege accu's in winterslaap, werd vorig jaar juni eventjes wakker door voldoende zonlicht op haar zonnepanelen, om vervolgens zichzelf voorgoed uit te schakelen. Begin september werd Philae door Rosetta ontdekt. 

Komende vrijdag zal Rosetta op de komeet gemanoeuvreerd worden, zodat Philae en Rosetta weer voorgoed bij elkaar zijn.

Maak deze gebeurtenis live mee bij Space Expo op vrijdag 30 september met om:

12.00     Welkom en presentatie over deze gebeurtenis (Arianezaal)

12:40     Landing Rosetta op komeet 67P

13:20     Bevestiging landing via ESA TV

13:30     Einde presentatie, gelegenheid tot vragen stellen

13:45     Einde

Deze presentatie is toegankelijk voor bezoekers van Space Expo.


Philae-landing-site

Lees meer


De Soyuz capsule van André Kuipers onthuld bij Space Expo

De Soyuz TMA-03M capsule waarin de Nederlandse ESA astronaut André Kuipers in 2011 zijn reis maakte naar het International Space Station ISS en in 2012 terugkeerde, is maandag 19 september bij Space Expo in Noordwijk onthuld. 

De directeur van Space Expo, Rob van den Berg verwelkomde de Russische ambassadeur in Nederland Alexander Shulgin, de burgemeester van Noordwijk Jan Rijpstra, Franco Ongaro, hoofd van ESA/ESTEC en de Minister van Economische Zaken Henk Kamp, samen met de astronauten André Kuipers en Oleg Kononenko, om op feestelijke wijze de capsule te openen.

De capsule is nu permanent zichtbaar bij Space Expo.

Lees meer


Soyuz-ruimtecapsule van André Kuipers ‘landt’ in Noordwijk

De Soyuz TMA 03-M ruimtecapsule, waarmee de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers zijn reis naar het Internationaal ruimtestation ISS maakte, is vanaf dinsdag 20 september voor publiek te bezichtigen in Space Expo. 

Lees meer


Publiek Debat over Europese Ruimtevaart op ESA ESTEC!

Altijd al willen mee praten over de Europese ruimtevaart?
Dit is uw kans!


Kom een dag meepraten op ESA ESTEC te Noordwijk op Zaterdag 10 september 2016 om 09:00 uur.


Op zaterdag 10 september 2016 zal er tegelijkertijd in 22 Europese landen een publiek Debat over Europese ruimtevaart worden gehouden. Dit wordt georganiseerd door de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA) met de ondersteuning van LEI Wageningen UR. Ook u kunt hier aan deelnemen. U hoeft geen speciale kennis over ruimte of ruimtevaart te hebben. ESA wil de visie en ideeën van burgers over ruimtevaart horen. 


Deelname aan het publiek debat is gratis. Registratie is echter wel noodzakelijk. 

U kunt u zich online inschrijven op de website:
http://www.citizensdebate.space/nlLees meer


Bezoekers van Space Expo krijgen de mogelijkheid om donderdag 25 augustus een uniek concert bij te wonen!

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van de eerste Nederlandse ‘ruimtemuziek’ op donderdag 25 augustus om 14 uur in Space Expo.

In de omgeving van raketten en satellieten zal Sonoloog-componist Roland Emile Kuit vertellen over deze primeur en verzorgt hij een kort concert van zijn muziek, in combinatie met visuals van kunstenares Karin Schomaker. Hans van der Lande van Space Expo geeft een korte uitleg over de NASA-ruimtemissie.

Muziek van sonoloog-componist Roland Emile Kuit reist mee met de OSIRIS-REX missie van NASA naar de asteroïde Bennu. Het is voor het eerst dat werk van een Nederlandse componist meegaat op een ruimtemissie. 

Voor meer informatie kunt u terecht op:
www.rolandkuit.com
http://www.asteroidmission.org/objectives/

Lees meer


Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst