Vakantieprogramma

Meivakantie:

28 april 2018 t/m zondag 6 mei 2018.Andre_Kuipers_during_the_DELTA_Mission_to_ISS_in_April_2004

Het leven van een astronaut!


Hoe word je astronaut? Wat moet je daar voor doen? Hoe loopt dat traject? En als je dan in de ruimte bent, wat doe je daar dan en hoe leef je? Al deze vragen worden beantwoord in een leuke interactieve presentatie over astronauten.
De interactieve presentatie wordt 4x per dag gegeven.Nieuw: Terug uit de ruimte - de capsule van André Kuipers en nog veel meer...

Bij Space Expo is de nieuwe expositie Terug uit de ruimte te zien. In de expositie zijn 100 voorwerpen te zien die in de ruimte zijn geweest en weer terug op aarde zijn.

Onder de voorwerpen zijn kledingstukken van astronauten, onderdelen van de Hubble ruimtetelescoop, tekeningen van kinderen en stof van de maan te zien. De voorwerpen zijn gerangschikt naar de vijf zintuigen Zien, Horen, Proeven, Ruiken en Voelen. Er zijn daarom ook voorwerpen die aangeraakt mogen worden en er is zelfs de geur van de komeet 67P te ruiken, de komeet van ruimtesonde Rosetta.

Onder de hoogtepunten uit de bijzondere collectie zijn het pak van Apollo 13 astronaut Fred Haise ("Houston we have a problem") en de Soyuz capsule van André Kuipers.

De Soyuz TMA-3M capsule is de capsule waarmee de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers zijn laatste ruimtevlucht maakte in 2011/2012. De capsule verbleef maar liefst 193 dagen in de ruimte. Duidelijk zijn de verbrandingssporen te zien op de capsule, ontstaan bij de legendarische terugkeer van André Kuipers uit de ruimte. Ook kunnen bezoekers een blik werpen in deze unieke Russische capsule en zelf zien hoe krap het interieur moet zijn geweest voor de drie kosmonauten aan boord. 

Het is een absolute primeur dat een Soyuz capsule van dit type buiten Rusland te zien is voor het publiek bij Space Expo.


 

 

 

 

 

 

Andre bij de Soyuz ТМА-03М

 

  

 JQ0A3853Space Train


In de weekenden en tijdens de officiële schoolvakanties is het mogelijk om per Space Train vanaf Space Expo een interessant bezoek te brengen aan ESA-ESTEC, de grootste technologische vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens deze tour wordt een ruimtevaartuig bezocht dat sterk lijkt op een mini-shuttle. Deze IXV is een stap in de ontwikkeling om te komen tot een volwaardig Europees ruimtevliegtuig dat in de toekomst een lijndienst kan gaan onderhouden naar de ruimte. Ook wordt een bezoek gebracht aan onder andere het ERASMUS gebouw waarin voorlichting wordt gegeven over het International Space Station en de toekomstige Marsmissies.

De tour naar ESA-ESTEC is geschikt voor iedereen die goed ter been is en minimaal 9 jaar oud. Vanaf 14 jaar is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Tot 18 jaar verplicht met begeleiding.
De Space Train rijdt op zaterdag en zondag 3 keer op een dag, om 11:30 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.
In de meivakantie rijdt de Space Train iedere dag. 


Kaarten voor de Space Train zijn alleen te koop bij onze balie.


Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst