Vakantieprogramma

IMG_4250

Programma voorjaarsvakantie

Van zaterdag 16 februari t/m zondag 03 maart 2019 hebben wij een interessant vakantieprogramma voor jong en oud!  Wij zijn dagelijks geopend van 10:00 t/m 17:00 uur.

Lezing: 'Terug naar de Maan'
Het is alweer 50 jaar geleden dat de eerste mensen op de maan liepen. Zouden we weer terug kunnen? En wat heb je eigenlijk allemaal nodig? Tijdens deze lezing krijg je antwoorden op deze vragen. Daarnaast leer je meer over de maan zelf, wie als eerste bij de maan waren en wie als eerste op de maan liepen. De presentatie wordt drie keer per dag gegeven! Tijden: 11:00 - 11:45 uur | 13:00 - 13:45 uur | 15:00 - 15:45 uur (in de Arianezaal)

Knutselen: maak je eigen maankalender!
Kom je eigen draaibare maankalender maken voor 2019. Met deze kalender kun je zien hoe de maan eruit ziet op bijvoorbeeld je verjaardag. Tijden: doorlopend (in de Space Kids Corner). 

Documentaire: Back to the moon!
In de Astronautenzaal wordt elke dag vanaf 11:00 een film van 25 min getoond met prachtige beelden van de maan. Onderwerp is de terugkeer naar de maan.  

Voor de kleinsten: kleuren!
In de gezellige Space Kids Corner kun je de hele vakantie een mooie maankleurplaat komen kleuren. Tijden: doorlopend (in de Space Kids Corner).

Aan bovenstaande activiteiten zijn geen extra kosten verbonden. 

Ben je ouder dan 9 jaar? Pak dan de Space Shuttle en ga 'op excursie' naar ESA ESTEC. Lees hieronder meer!

50 maanjaar space expo

De Space Shuttle rijdt tijdens schoolvakanties elke dag

Wil je echt alles weten over de ruimtevaart? Dan kun je na je museumbezoek ook nog mee met de Space Shuttle naar ESA ESTEC! Deze grote Europese ruimtevaartorganisatie ligt direct naast Space Expo. Je krijgt hier onder begeleiding van twee gidsen een technische tour waarbij je veel opsteekt over ruimtevaart en satellieten. Let op: je mag mee met de Space Shuttle vanaf 9 jaar, volwassen begeleiding en ID is verplicht! De tour duurt een uur en 15 minuten en kost € 6,50 per persoon. De Space Shuttle rijdt tijdens de voorjaarsvakantie elke dag.

Tijdens deze tour wordt een ruimtevaartuig bezocht dat sterk lijkt op een mini-shuttle. Deze IXV is een stap in de ontwikkeling om te komen tot een volwaardig Europees ruimtevliegtuig dat in de toekomst een lijndienst kan gaan onderhouden naar de ruimte. Ook wordt een bezoek gebracht aan onder andere het ERASMUS gebouw waarin voorlichting wordt gegeven over het International Space Station en de toekomstige Marsmissies.

Kaarten voor de Space Shuttle zijn alleen te koop bij onze balie.

Meer info over de Space Shuttle >>

Nieuwe Space Shuttle bij Space Expo 2 - pers
6a9b2025fc834776ad5519db8e74a5d7
Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst