Vakantieprogramma

Herfstvakantie 2018 

Programma

Komende herfstvakantie heeft Space Expo weer een superleuk vakantieprogramma voor jong & oud! Dit programma is er elke dag van de herfstvakantie: van zaterdag 13 oktober t/m zondag 28 oktober 2018. 

Maak je eigen Bibber Alien!
In de herfstvakantie krijgt Space Expo bezoek van leuke vriendjes uit de ruimte: kleine aliens. Kom deze bibberende alien-robotjes zelf maken. Er worden elke dag vier workshops van ongeveer een uur gegeven. Als je mee wilt doen aan deze superleuke bibber alien workshop betaal je naast de reguliere entreeprijs 4,95 extra, dit in verband met de onderdelen van het robotje. 10:45 – 11:45 1e workshop | 12:30 – 13:30 2e workshop | 14:00 – 15:00 3e workshop | 15:15 – 16:15 4e workshop. Let op: zaterdag 27 oktober wordt deze workshop helaas niet gegeven. 


Ga mee met de Space Shuttle
Wil je echt alles weten over de ruimtevaart? Dan kun je na je museumbezoek ook nog mee met de Space Shuttle naar ESA ESTEC! Deze grote Europese ruimtevaartorganisatie ligt direct naast Space Expo. Je krijgt hier onder begeleiding van twee gidsen een technische tour waarbij je veel opsteekt over ruimtevaart en satellieten. Let op: je mag mee met de Space Shuttle vanaf 9 jaar, volwassen begeleiding en ID is verplicht! De tour duurt een uur en 15 minuten en kost € 6,00 per persoon. De Space Shuttle rijdt tijdens de herfstvakantie elke dag. Vertrek om: 11.30 - 13.30 - 15.00 uur. Reserveren kan alleen op de dag zelf.

*De Space Shuttle zal op 23, 24 en 25 oktober een VR Tour doen.


Maak je eigen ruimte stripverhaal
Tijdens de herfstvakantie is de bijzondere expositie ‘Comics in Space’ te zien bij Space Expo. Veel striphelden hebben namelijk fantastische avonturen beleefd in de ruimte. Maak je een eigen ruimtevaart stripverhaal op een space-placemat, lever hem in en maak kans op leuke prijzen! 


Film: Comics in Space
Een vrolijke compilatie van verschillende striphelden die een ruimteavontuur beleven. 
Tijdsduur film: ongeveer 15 minuten | doorlopend in de Astronautenzaal. 


Extra: zondag 21 oktober pop-up wetenschapper Luc Hendriks

Op zondag 21 oktober geeft sterrenkundige Luc Hendriks twee keer een lezing in Space Expo. Hij gaat in op de vraag: hoe kunnen we iets te weten komen over zoiets enorm groots en misschien oneindigs als ons universum? Luc Hendriks speurt samen met een zelfgebouwd artificieel intelligent computerprogramma de hemel af, op zoek naar donkere materie. Wat is dat eigenlijk, dit ‘donkere’ spul? En waarom denken wetenschappers dat zoiets zou moeten bestaan?  Luc Hendriks geeft niet alleen een kijkje in zijn werk als sterrenkundige, maar leert ook wat het eigenlijk inhoudt om een echte wetenschapper te zijn. Tijd: van 13:00 tot 14:00 uur en van 15:00 tot 16:00 uur.  

Fijne herfstvakantie! 

Space Shuttle


Tijdens de hele schoolvakantie is het mogelijk om per Space Shuttle vanaf Space Expo een interessant bezoek te brengen aan ESA ESTEC, de grootste technologische vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens deze tour wordt een ruimtevaartuig bezocht dat sterk lijkt op een mini-shuttle. Deze IXV is een stap in de ontwikkeling om te komen tot een volwaardig Europees ruimtevliegtuig dat in de toekomst een lijndienst kan gaan onderhouden naar de ruimte. Ook wordt een bezoek gebracht aan onder andere het ERASMUS gebouw waarin voorlichting wordt gegeven over het International Space Station en de toekomstige Marsmissies.

Kaarten voor de Space Shuttle zijn alleen te koop bij onze balie.

Met de Space Shuttle naar ESA ESTEC - pers
Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst