Vakantieprogramma

Zomervakantie 2018 

Van zaterdag 7 juli  t/m zondag 2 september 2018 heeft Space Expo dagelijks een superleuk vakantieprogramma voor jong & oud! 


Leuk en leerzaam:
Vier keer per dag een interactieve presentatie: Comics in Space!

Wist je dat heel veel stripfiguren avonturen hebben beleefd in de ruimte? Kuifje ging bijvoorbeeld met een raket naar de maan en Suske en Wiske zijn op Mars geweest en sloten vriendschap met Aliens. In deze presentatie vergelijken we de ruimte-avonturen van stripfiguren met de werkelijkheid. Ondertussen leer je van alles over raketten, astronauten en buitenaardse wezens!
De presentatie duurt 25 minuten
Aanvang: 10:45 - 12:45 - 14:00 en 15:30 uur in de Arianezaal


Creatief:
Maak je eigen ruimte stripverhaal!

Welkom in de Space Kids Corner. Hier vind je mooie space-placemats. Doe je mee? Teken een mooi of stoer ruimtevaart avontuur of bedenk je eigen ruimtevaartheld! Lever je stripverhaal in bij Space Expo en maak kans op mooie prijzen. Voor de allerkleinsten is er een leuke kleurplaat van een ruimtestripfiguur. Klik hier voor wedstrijdinformatie


Ontspanning:
Film Comics in Space!

Een vrolijke compilatie van verschillende striphelden die een ruimteavontuur beleven.
Tijdsduur film: 22 minuten
Doorlopend in de Astronautenzaal


Ga mee met de Space Train:
On tour naar ESA ESTEC!

Neem een kijkje achter de schermen bij het technologische centrum van ESA. De kosten voor deelname aan deze tour bedragen € 6,00 per persoon. Voor deze tour geldt een minimum leeftijd van 9 jaar, een geldig legitimatiebewijs is verplicht vanaf 14 jaar en deelnemers moeten goed ter been zijn. Het is niet toegestaan tijdens de tour te fotograferen, te filmen of te eten of drinken.
Tijdsduur: 1,5 uur
Vertrek om: 11.30 - 13.30 - 15.00 uur
Reserveren kan alleen op de dag zelf

comicinspace
JQ0A3853

 Space Train


Tijdens de hele schoolvakantie is het mogelijk om per Space Train vanaf Space Expo een interessant bezoek te brengen aan ESA ESTEC, de grootste technologische vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens deze tour wordt een ruimtevaartuig bezocht dat sterk lijkt op een mini-shuttle. Deze IXV is een stap in de ontwikkeling om te komen tot een volwaardig Europees ruimtevliegtuig dat in de toekomst een lijndienst kan gaan onderhouden naar de ruimte. Ook wordt een bezoek gebracht aan onder andere het ERASMUS gebouw waarin voorlichting wordt gegeven over het International Space Station en de toekomstige Marsmissies.

De tour naar ESA  ESTEC is geschikt voor iedereen die goed ter been is en minimaal 9 jaar oud. Vanaf 14 jaar is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Tot 18 jaar verplicht met begeleiding. De Space Train rijdt op zaterdag en zondag 3 keer op een dag, om 11:30 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.  In de zomervakantie rijdt de Space Train iedere dag. 

Kaarten voor de Space Train zijn alleen te koop bij onze balie.


Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst