Nederlands Engels Duits
  • di t/m zo: 10:00-17:00
    Schoolvakanties:
    ma t/m zo: 10:00-17:00

Vakantieprogramma

Deze voorjaarsvakantie bij Space Expo…
Een collectie. From a galaxy far away

Tentoonstelling t/m eind maart 2020.

Miljoenen mensen over de hele wereld houden van Star Wars. Er zijn maar liefst negen films en een aantal spin-offs gemaakt, die allemaal een bijzonder ruimteverhaal vertellen. Ook Space Expo houdt van Star Wars. En omdat er in de bioscopen weer een nieuwe Star Wars film is gelanceerd, laten wij bij Space Expo een bijzondere collectie zien van verschillende Nederlandse verzamelaars. Ook ons voorjaarsvakantieprogramma staat in het teken van… A galaxy far away!

Vakantieprogramma


Elke dag in de voorjaarsvakantie (zaterdag 15 februari t/m zondag 1 maart 2020): 

Lichtzwaard training

Altijd al eens willen leren vechten met een lichtzwaard? Kom dan deze voorjaarsvakantie een lichtzwaard training volgen. Wij laten je zien hoe je je kunt beschermen tegen ‘de vijand’ in space. De training wordt drie keer per dag gegeven op het Central Core.
Tijden: 10:30-11:00 | 13:30 – 14:00 | 15:30 – 16:00.
Tijdsduur: Kinderen kunnen aansluiten tijdens de training.
Taal: Nederlands en Engels

Leuke en leerzame lezing: Star Wars versus reality

Star Wars speelt zich af in een ‘Galaxy’ ver weg, waar de technologie ver ver voorloopt op de onze. In deze leuke en leerzame lezing laten we je de verschillen, maar ook de overeenkomsten zien tussen Star Wars en onze technologie.
Deze lezing wordt twee keer per dag gegeven in de Arianezaal.
Tijdsduur: 30 minuten.
Taal: Nederlands
De lezing is interessant voor geïnteresseerde kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Filmzaal

Pak een stoel en dompel je onder in science fiction. In onze Arianezaal kun je kijken naar de leukste Star Wars trailers op groot scherm. De film duurt ongeveer 20 minuten en is te zien in de Arianezaal (doorlopend behalve tijdens de lezingen).
Taal: Engels met Nederlandse ondertiteling

LEGO tafel in Astronautenzaal

In onze Astronautenzaal vind je de hele voorjaarsvakantie een grote LEGO tafel. Na alle opgedane inspiratie in Space Expo bouw je hier natuurlijk je eigen spacy LEGO creatie. Als je een foto maakt van je spaceship, ruimtestation of ander space bouwwerk, maak je bovendien kans op leuke prijzen!

OP EXCURSIE NAAR ESA ESTEC MET DE SPACE SHUTTLE

Kinderen (vanaf 9 jaar, met begeleiding) mogen mee met de Space Shuttle op excursie naar de Europese ruimtevaartorganisatie ESA ESTEC. Hier breng je een bezoek aan diverse interessante gedeeltes van de organisatie. Een geldig ID-kaart, paspoort of rijbewijs is verplicht. Er zijn beperkt aantal plekken. Reserveren is niet mogelijk. Minimum leeftijd is 9 jaar. Voor de tour moet u goed te been zijn.

Kosten: € 6,50. De kaartjes koop je op de dag aan de balie.
Vertrektijden Space Shuttle: 11.30 | 13.30 | 15.00 uur.
Taal: Nederlands of Engels
Bekijk de pagina Space Shuttle om te zien op welke dagen de shuttle wel en niet rijdt