Nederlands Engels Duits
  • di t/m zo: 10:00-17:00
    Schoolvakanties:
    ma t/m zo: 10:00-17:00

Space Expo vernieuwt!

Van 9 maart t/m 23 april 2020 wordt een deel van de expositie van Space Expo vernieuwd. En hoe! Vanaf 24 april staat u een spectaculaire en interactieve tentoonstelling te wachten. GELUKKIG BLIJVEN WIJ GEWOON ZES DAGEN PER WEEK OPEN, want het grootste deel van ons museum blijft te bezichtigen. Natuurlijk is het jammer dat u niet alles kunt bekijken, wij bieden u daarom ter compensatie vijf weekenden lang een extra leuk astronautenprogramma aan! Doordeweekse bezoekers geven wij een korting van 25% op de reguliere entreeprijs.

Vijf speciale weekenden: Astronauten Gezocht!

Vanaf zaterdag 14 maart (t/m 19 april) bieden wij vijf weekenden lang een leuk en actief programma voor jonge astronauten.

ESA en NASA hebben plannen om op korte termijn verschillende missies te ondernemen naar de maan en naar mars. Om ze te helpen gaan wij alvast op zoek naar nieuwe astronauten (M/V). Kom testen bij Space Expo: ben jij geschikt als astronaut?

Astronautentest

Bij Space Expo kun je vijf weekenden lang testen of jij geschikt ben als astronaut. Kom checken hoe goed jouw evenwicht is en of jij een goede moonwalker bent. Via een speciaal parcours doe jij een aantal astronautentests. Als je alles goed bent doorgekomen, ontvang je na afloop een Astronauten Diploma met een handtekening van André Kuipers!

Film

In een vrolijke film met niet eerder vertoonde beelden vertelt André Kuipers je persoonlijk over het leven van een astronaut. André laat zien hoe een astronaut leeft aan boord van het Internationaal Space Station (ISS) en hoe je bijvoorbeeld naar het toilet gaat in de ruimte. De film duurt ongeveer 20 minuten draait de gehele dag door in onze Arianezaal.

Doordeweekse dagen

Op doordeweekse dagen bieden wij bovenstaand astronautenprogramma niet aan. Daarom krijgt elke bezoeker van dinsdag t/m vrijdag een korting van 25% op de reguliere entreeprijs.

Goede Vrijdag en Pasen: vrijdag 10 tot en met 13 april

Houdt deze website in de gaten. Tijdens de Pasen bieden wij nog meer extra space activiteiten!

Vragen rondom de verbouwing

We hebben alvast een aantal vragen hieronder beantwoord. Indien uw vraag er niet bij staat, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Waarom gaat Space Expo verbouwen?

Het huidige museum gaan wij voorzien van een geweldig mooie en nieuwe interactieve ruimte waar onze bezoekers zelf een missie kunnen ontwerpen, bouwen en testen. Hiermee willen we onze toekomstige bezoekers nog meer informatie geven over ruimtevaart in al zijn facetten. Vanaf half april informeren wij onze website bezoekers over deze nieuwe permanente tentoonstelling!

Waarom gaat Space Expo niet dicht?

Space Expo bestaat uit meerdere onderdelen. De meeste onderdelen blijven gewoon toegankelijk voor onze bezoekers. Om u toch tegemoet te komen wordt er doordeweeks bij de kassa een korting van 25% gegeven op de reguliere entreeprijs. In de weekenden geldt wel de reguliere prijs en hebben wij een leuk en actief programma: Astronauten Gezocht!

Ondervind ik overlast van de verbouwing?

Wij verwachten dat u geen hinder ondervindt van de verbouwing. In het weekend vinden er geen verbouwingswerkzaamheden plaats. Doordeweeks vinden overdag alleen werkzaamheden plaats waar u geen last van zult hebben. De werkzaamheden waarbij eventueel herrie wordt veroorzaakt vinden uitsluitend ’s avonds (na sluitingstijd) plaats.

Wanneer gaat het ‘nieuwe’ deel van Space Expo open?

Uiterlijk 24 april 2020 wordt de nieuwe tentoonstelling in gebruik genomen.