Sizzling Summer of Space

logo

Houd jij van ruimtevaart? Dan vind je dit vast ook interessant! 

Deze zomer is er voor het eerst in Nederland: het Space Studies Program. Een internationale zomeruniversiteit voor wie een carrière in de ruimtevaart ambieert. Parallel daaraan is er Sizzling Summer of Space: een publieksprogramma voor jong en oud.

Het Space Studies Program van de International Space University (ISU) strijkt dit jaar met haar 31ste editie voor het eerst neer in Nederland. Van 24 juni tot en met 25 augustus maken pas afgestudeerden en young professionals kennis met de vele facetten van de ruimtevaart: van ruimterecht tot ruimtevaarttechnologie en van astronomie tot science fiction. Meer dan tweehonderd docenten, gastsprekers, wetenschappers en astronauten van over de hele wereld maken hun opwachting bij ISU/SSP2018. Uiteraard spelen ook Nederlandse ruimtevaartspecialisten een belangrijke rol.

Evenementen voor een breder publiek
Veel lezingen en evenementen die de ISU-deelnemers buiten hun colleges volgen, zijn toegankelijk voor een breder publiek, zoals het Astronautenpanel op 2 juli, de finale van de ISU Robotics Competition met astronaut André Kuipers in het Science Centre Delft en de rakettenlancering op 21 juli in Noordwijk (door ISU-deelnemers samen met kinderen).

Sizzling Summer of Space
Onder de noemer Sizzling Summer of Space (Zinderende ruimtevaartzomer) is er parallel aan ISU/SSP2018 een publieksprogramma vol zinderende ruimtevaartactiviteiten voor jong en oud. Organisatoren  zijn Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESA samen met de Nederlandse ruimtevaartsector en de steden Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag.

Meer info volgt op deze website, alle actuele zaken vind je op de website van Sizzling Summer of Space

Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst