Op zondag 9 september organiseert de Marten Toonder Verzamelaars Club (MTVC) hun jaarlijkse verzamelaarsbeurs bij Space Expo. De beurs vindt plaats binnen in het museum, ook is er een stripboekenbeurs buiten het museum.

We verwachten dat het druk wordt en raden bezoekers aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen.

De Ollie B. Bommeldag sluit aan bij de expositie ‘Comics in Space’ van Space Expo die van augustus t/m 31 oktober 2018 in het ruimtevaartmuseum is te bezichtigen. Deze expositie geeft een overzicht van  striptekenaars die hun helden avonturen lieten beleven in de wereld van de ruimtevaart en science fiction.

Ook niet-leden zijn welkom op deze Ollie B. Bommeldag. Voor het binnen gedeelte gelden de normale Space Expo toegangstarieven. Het buitengedeelte is gratis toegankelijk voor iedereen. De Bommeldag opent om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

==================================================================================

Noot voor de redactie:

Bijgaande afbeelding kunt u plaatsen met de vermelding ‘afbeelding Fred Julsing in opdracht van de Toonder Studios’. Deze prent is te zien tijdens de expositie ‘Comics in Space’ bij Space Expo Noordwijk. Marten Toonder wilde in de jaren 60 het Tom Poes Weekblad nieuw leven inblazen. Op de tekening is ‘de oude Schicht’ te zien als spaceship.

Praktische informatie: Space Expo, communicatie@space-expo.nl, telefoon 071 - 200 14 00.

Inhoudelijke informatie: Marten Toonder Verzamelaars Club (MTVC) via https://toondertijd.nl


Olie B Bommel in space