Space Expo heeft op zaterdag 25 november haar honderdduizendste bezoeker van dit jaar ontvangen. Dat is een record, want nog niet eerder haalde het Noordwijkse ruimtevaartmuseum in haar 27 jarig bestaan zoveel bezoekers. En het jaar is nog niet om!

De gelukkige was Eise Giebel, vernoemd naar astronoom Eise Eisinga (1744 – 1828), de naamgever van het historische planetarium in Franeker. Eise vierde met zijn ouders en een groepje vrienden zijn zevende verjaardag bij Space Expo.

Van burgemeester Jan Rijpstra en Space Expo-directeur Rob van den Berg kreeg hij bloemen en een cadeaupakket met daarin onder meer een door André Kuipers gesigneerde dvd en een jaarabonnement van Space Expo.

Ruimtevaart geniet een groeiende belangstelling. In 2018 staat Noordwijk het gehele jaar in het teken van ruimtevaart, met vele publieksactiviteiten op verschillende locaties, zoals een waterraketwedstrijd en een nieuwe tegellegging in de Walk of Space. De zomer staat in het teken van een Sizzling Summer of Space, een internationale summerschool voor jonge ruimtevaartprofessionals, die Den Haag, Delft, Leiden en Noordwijk aandoen.

Space Expo 100000ste bezoeker