Space lezingen

Verrijk je space kennis

Heeft u specifieke wensen voor lezing of presentatie over een bepaald onderwerp? Veel is mogelijk. Neem contact met ons op!

JQ0A4107-HDR

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag extra informatie? 

Neem telefonisch contact op met onze afdeling evenementen: 071-200 1400 op maandag t/m vrijdag tussen 09:30 en 17:00 uur. U kunt ons ook een e-mail sturen: events@space-expo.nl

Lezing door gids

Onze deskundige medewerkers kunnen een leuke en interessante lezing geven op het gebied van ruimtevaart. Op dit moment bieden wij de volgende lezingen aan:

ISS: Met deze lezing krijgt u van alles te horen over astronauten, hun leven aan boord van het International Space Station en hun voorbereiding op hun ruimtemissies.
Voorwaarts Mars: Alles over de missies naar Mars uit het verleden, heden en in de toekomst.
De Hubble ruimtetelescoop: Dankzij de Hubble ruimtetelescoop zijn we meer over het heelal te weten gekomen dan in alle eeuwen hiervoor. In deze lezing wordt verklaard wat er voor objecten op die mooie beelden te zien zijn en is er aandacht voor hoe de ruimtetelescoop werkt en door astronauten is onderhouden.
Het leven van een ster: Tijdens deze lezing wordt er uitgebreid gekeken naar het levensloop van een ster en sterrenstelsels. Er wordt onder andere uitgelegd hoe een ster gevormd wordt uit gassen van een nevel, hoe er kernfusie plaatsvindt en wat er aan het einde van het levensloop gebeurt.
Terug naar de Maan: Sinds 1972 is niemand meer op de Maan geweest. Voor 2030 wil NASA weer mensen op de Maan zetten. In deze lezing worden de verschillende fases voor een nieuwe maanlanding besproken en uitgelegd.

Prijs: € 150,00 per lezing (maximaal 120 personen ivm capaciteit zaal) 

 Rob van den Berg 2016 SE
IMG_3529

Rob van den Berg

Lezing met space thema

Rob van den Berg is directeur van Space Expo. Hij is een geboren verhalenverteller. Hij laat u in de spannende omgeving van Space Expo nader kennis maken met een verhalen over het heelal, de ruimtevaart en evolutie. U kunt zelf aangeven welke verdieping u graag wilt:
• Het laatste nieuws uit het heelal
• Leven in het heelal
• De maanlandingen, echt of fake?
• Wat de Oude Grieken al wisten over het heelal
• De evolutie van de mens
Prijs: vanaf € 250,00 
Joos Ockels

Een bijzondere en duurzame VIP-tour

Joos Ockels, de vrouw van wijlen Wubbo Ockels, werkt met veel toewijding als vrijwilliger bij Space Expo. Daarnaast is zij zeer actief om het gedachtengoed van haar man voort te zetten via onder andere de Stichting Happy Energy. 

U kunt Joos Ockels inhuren voor een lezing in combinatie met een rondleiding door Space Expo. Vanuit haar ervaring en persoonlijke betrokkenheid geeft zij u een inzicht in ruimtevaart en de relatie met duurzaamheid. U kunt een bijzondere ontmoeting en presentatie verwachten. Uiteraard is er de mogelijkheid van vragen stellen. 

De VIP tour van Joos Ockels duurt ongeveer een uur, de opbrengst komt grotendeels ten goede aan de Stichting Happy Energy.
Prijs: vanaf € 500,00

Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst