Nederlands Engels Duits Frans
 • Dinsdag tot en met zondag:
  10:00 - 17:30 uur

  Tijdens schoolvakanties en feestdagen ook open op maandag.

Missie in het Museum

Space Expo presenteert: Missie in het Museum

door André Kuipers en Sander Koenen van Space Academy

Op zoek naar een veilig en leuk uitstapje in de herfstvakantie? Kom naar Space Expo, wij hebben RUIMTE genoeg!
Astronaut André Kuipers en schrijver Sander Koenen nemen je mee op een bijzondere missie in het museum! Tijdens deze virtuele missie ontdek je de wereld van échte astronauten. Zo verdien jij je eigen astronautendiploma en een unieke Space Academy astronautenpatch. Ben je er klaar voor? Zet je schrap. 3... 2... 1... Lift-off!

Klaar voor deze buitenaardse reis?

Hoe ziet de missie eruit?

Gedurende 60 minuten volg je een vaste ‘COVID-19 proof’ route door het universum en langs de bijzondere pronkstukken van het museum. De boeiende verhalen van André Kuipers, in combinatie met de nieuwsgierigheid van wetenschapsjournalist Sander Koenen zorgen voor een uniek museumbezoek.

De missie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar zeker ook voor ouders, grootouders en ruimtevaartliefhebbers. Tijdens de missie doen kinderen speciale opdrachten en experimenten. Na afloop ontvangen zij een unieke Space Academy astronautenpatch én een astronautendiploma.

Heb je zin gekregen in dit unieke bezoek aan Space Expo? Stel jezelf zeker van een bezoekje en koop snel je tickets online.

Missie toolkit

Al onze jonge bezoekers (kinderen van 4 t/m 12 jaar) kopen een ticket inclusief een missie toolkit. Hierin zitten opdrachten en experimenten die zij tijdens de Missie in het Museum zullen uitvoeren. Na afloop ontvangen de kinderen een astronautendiploma met de handtekening van André Kuipers én een unieke Space Academy astronautenpatch.

Ben je 13 jaar of ouder en twijfel je of je mee wilt doen met opdrachten? Geen nood, bij de balie van Space Expo kun je last minute ook nog een missie toolkit kopen (€ 5,00 - alleen pinnen).

Missie in het Museum is Nederlands gesproken met Engelse en Duitse ondertiteling.

Tickets

In verband met de aangescherpte maatregelen kunnen onze tickets alleen online worden gekocht.

Ticket kind (4 t/m 12 jaar) € 13,50

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kopen een ticket inclusief een missie toolkit. Hierin zitten leuke opdrachten en experimenten die zij tijdens de Missie in het Museum zullen uitvoeren. Na afloop ontvangen ze een astronautendiploma met de handtekening van André Kuipers én ee unieke Space Academy astronautenpatch.

Ticket volwassen € 13,50

Dit is een regulier ticket voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Twijfel je of je ook mee wilt doen met de missieopdrachten? Geen nood, bij de balie van Space Expo kun je last minute ook nog een missie toolkit kopen (€ 5,00, alleen pinnen).

Kind (0 t/m 3 jaar)

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree bij Space Expo. Dit is een 0-euro ticket waarmee je een tijdslot kunt reserveren. Want een tijdslot is voor kinderen t/m 3 jaar ook verplicht. Als je kind ook mee wil doen aan de opdrachten van Missie in het Museum, boek dan het ticket.

Museumkaarthouders

Museumkaarthouders hebben gratis entree. Echter reserveren is verplicht. Een 0-euro ticket met een tijdslot volstaat dus. Let op: kinderen met een museumkaart die mee willen doen aan de opdrachten van ‘Missie in het museum’, en een astronautendiploma én een unieke Space Academy astronautenpatch willen verdienen, dienen het 5 euro ticket te bestellen. Ben je 13 jaar of ouder en twijfel je of je wilt deelnemen aan de missieopdrachten? Geen nood, bij de balie van Space Expo kun je last minute ook nog een missie toolkit kopen (€ 5,00, alleen pinnen).

CJP-pashouders (t/m 18 jaar, zonder missie toolkit) € 12,50

CJP-pashouders krijgen € 1,00 korting p.p. en hebben alleen entree als zij een geldige CJP pas én Space Expo ticket met een geldig tijdslot bij zich hebben. Ben je 13 jaar of ouder en twijfel je of je wilt deelnemen aan de missie opdrachten? Geen nood, bij de balie van Space Expo kun je last minute ook nog een missie toolkit kopen (€ 5,00, alleen pinnen).

Belangrijk voor kaarthouders: vertoon van uw geldige identiteitsbewijs en uw geldige Museumkaart, CJP pas, vriendenpas of ESA-badge is verplicht. Er wordt bij de entree gevraagd naar uw kaarten en/of passen.

Een veilig bezoek

Wij hechten veel waarde aan de veiligheid van onze bezoekers en wij houden ons strikt aan de maatregelen van de RIVM. Ook werken wij volgens het Museumprotocol van de Museumvereniging. Meer weten? Lees onze COVID-19 maatregelen voor een veilig bezoek. Wat verwachten wij van jou?

 • Blijf thuis als je hoest, verkoudheidsklachten, keelpijn of koorts hebt. Dit geldt ook voor de rest van uw gezin/gezelschap.
 • Bij Space Expo is het dragen van een mondkapje verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar. Vergeet dus niet je mondkapje mee te nemen.
 • Ontlast het openbaar vervoer en kom met de auto.
 • Laat bij je jas in de auto.
 • Houd overal 1,5 meter afstand en volg onze instructies.
 • Was je handen, gebruik onze desinfectie dispensers, hoest in je elleboog.
 • Het maken van foto’s is toegestaan.

Wijziging tentoonstelling Space Expo

Wij bieden onze bezoekers een zeer veilig COVID-19 proof programma. Dit houdt in dat niet alle ruimtes en onderdelen van het museum kunnen worden gebruikt. Bepaalde touchscreens of andere interactieve elementen zijn, uit voorzorg en in verband met de hygiëne maatregelen, niet allemaal actief of toegankelijk. Veiligheid staat in deze periode bij Space Expo boven alles. Het programma Missie in het Museum biedt echter heel veel andere leuke en nieuwe elementen. Alleen op deze manier kunnen wij u DE RUIMTE blijven geven. Wij rekenen op uw begrip.

missie countdown

De tijd op je ticket is de exacte tijd waarop je missie start en je de expo kunt betreden. In verband met de COVID-19 maatregelen zien we hier streng op toe. Hieronder zie je het tijdschema voor jouw lancering.

Time - 15 min: Aankomst Space Expo Noordwijk (Parkeerplaats Space Expo)
Time - 10 min: Voorbereiden en opstellen voor de lancering (Entree Space Expo)
Time - 5 min: Laatste inspectie, klaar voor de lancering? (Foyer Space Expo)
Time - 0 min: Start de motoren en... lift-off = het tijdslot op je ticket! (Space Corridor)