Nederlands Engels
  • di t/m zo 10:00 – 17:00
    Vakanties ook op maandag

Lezingen

Space lezingen

Heeft u specifieke wensen voor lezing of presentatie over een bepaald onderwerp? Veel is mogelijk. Bent u geïnteresseerd en wilt u graag extra informatie? Lezingen kunnen in het Nederlands of Engels worden gegeven.

Ruimte lezing


Onze deskundige medewerkers kunnen een leuke en interessante lezing geven op het gebied van ruimtevaart. Op dit moment bieden wij de volgende lezingen aan:

International Space Station

Met deze lezing krijgt u van alles te horen over astronauten, het leven aan boord van het International Space Station en de voorbereiding op de ruimtemissies.

Voorwaarts Mars

Alles over de missies naar Mars uit het verleden, heden en in de toekomst.

De Hubble ruimtetelescoop

Dankzij de Hubble ruimtetelescoop zijn we meer over het heelal te weten gekomen dan in alle eeuwen hiervoor. In deze lezing wordt verklaard wat er voor objecten op die mooie beelden te zien zijn en is er aandacht voor hoe de ruimtetelescoop werkt en door astronauten is onderhouden.

Het leven van een ster

Tijdens deze lezing wordt er uitgebreid gekeken naar het levensloop van een ster en sterrenstelsels. Er wordt onder andere uitgelegd hoe een ster gevormd wordt uit gassen van een nevel, hoe er kernfusie plaatsvindt en wat er aan het einde van het levensloop gebeurt.

Terug naar de Maan

Sinds 1972 is niemand meer op de Maan geweest. Voor 2030 wil NASA weer mensen op de Maan zetten. In deze lezing worden de verschillende fases voor een nieuwe maanlanding besproken en uitgelegd.

Prijs: vanaf € 150,00