Binnenkort bij Space Expo ...

Nationale Museumweek

8 t/m 14 april

8 april: André Kuipers opent Nationale Museumweek 2019
Ook dit jaar organiseert de Museum Vereniging weer de Nationale Museumweek met een ‘Gouden Pronkstuk’. Dit jaar voor ons extra speciaal want het astronautenpark van André Kuipers, te zien bij ons in Space Expo, is het Gouden Pronkstuk! Daarom zal André Kuipers op maandagochtend 8 april de Nationale Museumweek openen! De presentatie is in handen van Kim-Lian van der Meij. 

Op zaterdag 13 en zondag 14 april rijdt de Space Shuttle naar ESA ESTEC
Meer info over de Space Shuttle >>

Op zondag 14 april verzorgen wij bij Space Expo drie lezingen 'Zo leeft een astronaut'Op zondag 14 april worden er in Space Expo drie lezingen gehouden over het leven van een astronaut. U krijgt een inkijkje in het leven van de astronauten aan boord van het International Space Station (ISS). Hoe bereiden zij zich voor op deze periode in de ruimte? En hoe verloop een dag in het ISS? Leuk voor jong en oud! Deze lezing is gratis als u een geldig entreebewijs heeft van Space Expo. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur in de Arianezaal

Lees meer op de website van de Nationale Museum week>>  https://www.nationalemuseumweek.nl/activiteiten/

NMW2019_poster

Lezing: is ons DNA aan te passen voor leven op Mars?! 

Donderdag 25 april | 11.00 uur
Spreker: Karin van der Tuin
Kosten: deze lezing is gratis bij te wonen in combinatie met een geldig ticket van Space Expo

“Kunnen we het DNA van de mens zo aanpassen dat we op Mars kunnen wonen?” deze vraag werd arts-onderzoeker Karin van der Tuin een paar jaar geleden gesteld door een jonge bezoeker van een publiekslezing in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), waar ze werkt. “Oei dat is een lastige vraag, erg ver van onze dagelijkse praktijk maar juist daardoor heel erg interessant” aldus Karin. Zij gaat graag samen met jou de uitdaging aan om daar over 25 april over na te denken. De lezing duurt minimaal een half uur, maximaal een uur, inclusief ruimte voor vragen.

Mars 2

Event: Space Connect 2019

Vrijdag 28 juni 2019 | 17.00-20.00 uur
Tickets: € 45,- p.p. (exclusief BTW, inclusief drankjes, fingerfood & performances)

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de hele wereld televisie keek toen Neil Armstrong op 20 juli 1969 de eerste stappen op de maan heeft gezet. Terwijl hij dit deed sprak hij de legendarische woorden uit: “That's one small step for a man, one giant leap for mankind”

Deze historische gebeurtenis vieren we graag met u tijdens een ‘spannende’ vrijdagmiddag bijeenkomst tussen de raketten en het spectaculaire maanlandschap met de maanlander van Neil Armstrong. Bij binnenkomst waant u zich in hogere sferen. Uw gevoel wordt nog eens versterkt door boeiende presentaties van o.a. astronaut André Kuipers over de maan en spectaculaire buitenaardse performances. Laat u verwennen met lekkere fingerfood happen en coole drankjes tijdens deze feestelijke ‘Afterwork-party in Space’ met aandacht voor duurzaamheid en onze kwetsbare planeet aarde.

Meer informatie >>


Space Connect 2019 DEF

Permanent bij Space Expo: de expositie 'Terug uit de ruimte' 

In deze expositie zijn 100 voorwerpen te zien die in de ruimte zijn geweest en weer terug op aarde zijn. Onder de voorwerpen zijn kledingstukken van astronauten, onderdelen van de Hubble ruimtetelescoop, tekeningen van kinderen en stof van de maan te zien. De voorwerpen zijn gerangschikt naar de vijf zintuigen Zien, Horen, Proeven, Ruiken en Voelen. Er zijn daarom ook voorwerpen die aangeraakt mogen worden en er is zelfs de geur van de komeet 67P te ruiken, de komeet van ruimtesonde Rosetta.

Onder de hoogtepunten uit de bijzondere collectie zijn het pak van Apollo 13 astronaut Fred Haise ("Houston we have a problem") en de Soyuz capsule van André Kuipers.


7812-cnes_soyuz_soyuz_tma03m_capsule_arrives_at_space_expo_museum-jacques_van_oene


André Soyuz 265x125
Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst