50 jaar maanlanding

Een zomervakantie vol maanactiviteiten bij Space Expo 


Op 21 juli 2019 is het precies 50 jaar geleden dat Neil Armstrong de eerste stap op de maan zette. Hij sprak daarbij de legendarische woorden "That's one small step for a man, one giant leap for mankind.” Wereldwijd vieren ruimtevaartorganisaties deze belangrijke historische gebeurtenis. Wij ook! Wij organiseren zowel op 21 juli als de hele zomervakantie interessante maanactiviteiten voor jong en oud.

Programma 50 jaar maandlanding 

Zondag 21 juli 2019

11.15 - 12.00 uur - Ruimtevaart volgens Star Trek
Op 21 juli is Star Trek vereniging The Flying Dutch aanwezig bij de Space Expo, met hun promotie stand en in Star Trek stijl geklede figuranten, waarmee je op de foto kunt voor de USS Enterprise. Om 11.15 geven zij een lezing over hoe de ruimtevaart zich in het Star Trek universum heeft ontwikkeld, na de maanlanding in 1969. Een positief verhaal over de toekomst van de mensheid!

14.00 - 15.00 uur - Maanlezing door professor Frank P. Israël
Astronoom Frank Israël, verbonden aan de Universiteit van Leiden, geeft op 21 juli een bijzondere lezing over de eerste maanlanding die plaatsvond op 21 juli 1969. Professor Israël neemt ons mee, 50 jaar terug in de tijd, naar deze historische gebeurtenis.

Verder hetzelfde  programma als het vakantieprogramma >> Word je dit jaar 50? Dan mag je gratis naar binnen bij Space Expo!

Ben je geboren in 1969? Dan mag je het hele jaar gratis naar binnen bij Space Expo! Want in 2019 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. Een bijzondere gebeurtenis. Bij Space Expo kun je deze maanlanding herbeleven. In het museum bevindt zich een spectaculair maanlandschap met de maanlander van Neil Armstrong. Dus 50-jarigen… zet een historische stap op ons maanlandschap dit jaar in Space Expo! Neem wel je ID (paspoort of rijbewijs) mee. 

(Deze actie geldt alleen voor reguliere bezoekers aan Space Expo en is helaas niet geldig bij evenementen & arrangementen.)  Zo Zit Dat - actie!

Het magazine Zo Zit Dat besteedt deze zomer veel aandacht aan 50 jaar maanlanding. Op vertoon van de Zo Zit Dat - nummer 9 mogen kinderen onder de 18 jaar met 50% korting bij Space Expo naar binnen. 

- Kinderen onder de 12 jaar mogen in plaats van 8,50 voor 4,25 naar binnen.
- Kinderen onder de 18 jaar mogen in plaats van 12,50 voor 6,25 naar binnen.

Voorwaarden: 

  • Magazine nummer 9 meenemen.
  • Maximaal 2 kinderen per magazine kunnen profiteren van de korting.
  • Deze actie loopt t/m 31 augustus 2019.
  • Deze actie geldt niet voor volwassenen vanaf 18 jaar.  
  • Er kan om je ID worden gevraagd. 

Buzz Aldrin with reflection of Neil Armstrong


50 maanjaar space expoZZD9 VTV Spaxe Expo - zo zit dat

“IT'S A SMALL STEP FOR A MAN…”

Wat gebeurde er op 21 juli 1969? Precies 50 jaar geleden reisden Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins met de Apollo 11 naar de maan. Een spannende missie die live werd gevolgd door de hele wereld op de radio en televisie. Toen het luik van de maanlander werd geopend stapte Neil Armstrong als eerste naar buiten. 

Aangekomen onderaan de ladder zei Armstrong: "I'm going to step off the LEM now". Hij draaide zich om en zette zijn linkervoet op het maanoppervlak om 3:56 op 21 juli 1969 Nederlandse tijd, om vervolgens te zeggen: "That's one small step for a man, one giant leap for mankind", ofwel in het Nederlands: "Dat is een kleine stap voor een man, een reuzensprong voor de mensheid". 

Toen Armstrong zijn beroemde uitspraak deed, werden zijn woorden rechtstreeks uitgezonden via televisie- en radiostations over de hele wereld. Een bijzonder gebeurtenis.

Wanneer gaan we weer naar de maan?

Bij Space Expo horen wij vaak “waarom konden we vroeger wel naar de maan en gaan we nu niet meer?” Tot op heden zijn er slechts 12 mensen op de maan geweest. Zij verzamelden stof en stenen, maakten foto’s en deden experimenten. Alles bij elkaar opgeteld hebben we maar een dag of drie op de maan doorgebracht.

Een kwestie van tijd!
Momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuwe generatie ruimtevaartuigen die de reis naar de maan kunnen maken. NASA, ESA, Boeing en Lockheed werken samen aan deze nieuwe ruimtereizen. Daarnaast is er een generatie miljardairs bezig met ruimtevaart. Het zijn ontwikkelingen die wij bij Space Expo op de voet volgen. Wij twijfelen er niet aan of we ooit terugkeren op de maan. Het is slechts een kwestie van tijd.


JQ0A4128-HDR
Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst