Expositie 'Terug uit de ruimte'

Bij Space Expo is de nieuwe expositie 'Terug uit de Ruimte' te zien. In de expositie zijn 100 voorwerpen te zien die in de ruimte zijn geweest en weer terug op aarde zijn.

Onder de voorwerpen zijn kledingstukken van astronauten, onderdelen van de Hubble ruimtetelescoop, tekeningen van kinderen en stof van de maan te zien. De voorwerpen zijn gerangschikt naar de vijf zintuigen Zien, Horen, Proeven, Ruiken en Voelen. Er zijn daarom ook voorwerpen die aangeraakt mogen worden en er is zelfs de geur van de komeet 67P te ruiken, de komeet van ruimtesonde Rosetta.

Onder de hoogtepunten uit de bijzondere collectie zijn het pak van Apollo 13 astronaut Fred Haise ("Houston we have a problem") en de echte Soyuz capsule van André Kuipers.

De Soyuz TMA-3M capsule is de capsule waarmee de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers zijn laatste ruimtevlucht maakte in 2011/2012. De capsule verbleef maar liefst 193 dagen in de ruimte. Duidelijk zijn de verbrandingssporen te zien op de capsule, ontstaan bij de legendarische terugkeer van André Kuipers uit de ruimte. Ook kunnen bezoekers een blik werpen in deze unieke Russische capsule en zelf zien hoe krap het interieur moet zijn geweest voor de drie kosmonauten aan boord. 

Het is een absolute primeur dat een Soyuz capsule van dit type buiten Rusland te zien is voor het publiek bij Space Expo.

Klik hieronder op het filmpje van André Kuipers in Space Expo of klik hier voor de tentoonstellingspagina van Museum TV.

JQ0A3914


ESA ESTEC

Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van ESTEC, de Nederlandse vestiging van ESA, the European Space Agency.
De hele tentoonstellingsruimte is goed toegankelijk voor rolstoelen. Space Expo is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de schoolvakanties ook op maandag geopend.Coffee Corner 

Hier kunt u terecht voor een kopje koffie of thee, frisdrank, gebak, diverse broodjes, soep en snoep. Met goed weer is ons buitenterras geopend.

JQ0A3963-HDR


Space Shop 

In onze winkel vindt u leuke ruimtevaartartikelen, souvenirs, science proefjes, speelgoed en boeken.

JQ0A3972-HDR
Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst