Spacekids

875474fa2e73466181d589510899c0fa

Ruimtevaart beschermt de aarde

Vanuit de ruimte ziet de aarde eruit als een prachtige blauwe bol. Maar helaas ook als een kwetsbare bol. Met satellieten wordt vanuit de ruimte veel vervuiling gemeten. Ook kunnen we vanuit de ruimte goed zien hoe het klimaat verandert, waar de meeste vervuiling in de dampkring en de oceanen zit, waar het poolijs smelt en waar het aangroeit. Astronauten die dit vanuit de ruimte hebben gezien willen na hun ruimtereis de aarde graag beschermen. Wil jij ook helpen de aarde te beschermen? Word dan een spacekid!

Spacekids helpen de aarde beschermen.
Al doe je maar een paar kleine dingen, alle beetjes helpen! Lees hiernaast een paar makkelijke tips.

Heb jij nog meer goede tips?  Laat het ons weten via Instagram. Tag ons in je bericht @space-expo-noordwijk of gebruik de hashtag #spacekids


Tips voor Spacekids:


Probeer als je je tanden poetst tussendoor elke keer de kraan dicht te doen. Je zult zien dat je met veel minder water net zulke schone tanden krijgt.


Zeg tegen je moeder (of je vader) dat je één dag in de week beslist geen vlees wilt eten. De productie van vlees is niet zo goed voor het milieu. Er is namelijk veel voor nodig om een stukje vlees te produceren. Een dagje geen vlees eten kost eigenlijk geen moeite!


Ruim één keer per dag een stukje plastic van de straat of uit het water en gooi het in een afvalbak. Je zult zien dat het je een geweldig gevoel geeft! Als de hele wereld dit gaat doen hebben we binnen een mum van tijd een schone aarde.


Doe de lampen uit als je uit een kamer loopt en zet de televisie uit als je er niet meer naar kijkt. Als iedereen dat doet bespaart dat heel veel energie!


Probeer de aarde te bekijken alsof het je thuis is. Net als je huis of je kamer. Je zult zien dat je steeds meer van de aarde gaat houden en je er nog beter voor wilt zorgen.


Houd je spreekbeurt over een beter milieu en geef deze tips door aan je klasgenoten.


Sentinel-5P 2
Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst