Nederlands Engels Duits Frans
  • Dinsdag tot en met zondag:
    10:00 - 17:30 uur

    Tijdens schoolvakanties en feestdagen ook open op maandag.

Doe Dingen

Het Space Kwartet

Maak nu je eigen Space Kwartetspel. Het is heel eenvoudig: knippen, eventueel lamineren, schudden en spelen maar. Dit Space Kwartet is niet alleen een leuk spel, er staat ook een interessante weetje op elke kaart. Veel plezier!

Flesraket

Om een echte raket te lanceren, heb je heel veel tijd, kennis, techniek en materiaal nodig. Maar met een paar spullen die je vast al in huis heb, kun je snel ZELF deze kleine raket maken en lanceren. Doe voorzichtig, lees de veiligheidsvoorschriften en... veel plezier!

Maak je eigen kleine sterrenlamp

De dagen worden steeds langer en de nachten wordt korter. Het wordt daardoor ook lastiger om voor je bedtijd sterren te zien. Wil je toch de sterren zien of wil je ze naast je bed hebben? Maak dan je eigen sterrenlamp met behulp van de werkbladen en een led waxinelichtje. Je kunt kiezen uit 66 sterrenbeelden die allemaal in Nederland te zien zijn. Van De Grote Beer tot De Eenhoorn. Veel plezier met maken!

De Waterraket

Houd jij van experimenteren, knutselen en proefjes doen? Dan is het maken én lanceren van een waterraket echt iets voor jou!

Let op: er staan belangrijke veiligheidsinstructies op het werkblad. Lees ze goed en volg ze op. Zorg er ook voor dat je ouders meekijken bij het maken van de raket en ook het lanceren moet onder begeleiding van je ouders. Veel plezier!

Hoe is je Russisch?

Astronauten vliegen met een Russische raket naar het International Space Station. Daarom moet je een beetje Russische spreken als je astronaut wilt worden. Met deze puzzel leer je een paar handige woorden.

Maak je eigen Maankalender!

Als je elke dag naar de maan kijkt, zie je dat de maan er elke dag anders uit ziet. Zo kan de maan volledig rond zijn en de andere keer is er maar een klein stukje zichtbaar.

Dat komt omdat de maan verlicht wordt door de zon. Het draait rondje om de aarde in 28 dagen en elke dag is er een ander stuk van de maan verlicht. Dat worden de fases van de maan genoemd. Als bijvoorbeeld de maan achter de aarde staat, wordt het volledig verlicht door de zon. Deze fase is de volle maan.

Wil je weten hoe de maan eruit ziet op jouw verjaardag? Maak dan deze maankalender. Met een paar spullen en in 30 minuten weet jij welke fase van de maan er te zien is op jouw dag, waar je moet kijken en hoe laat.