50 jaar maanlanding

Word je dit jaar 50? Dan mag je gratis naar binnen bij Space Expo!

Ben je geboren in 1969? Dan mag je het hele jaar gratis naar binnen bij Space Expo! Want in 2019 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. Een bijzondere gebeurtenis. Bij Space Expo kun je deze maanlanding herbeleven. In het museum bevindt zich een spectaculair maanlandschap met de maanlander van Neil Armstrong. Dus 50-jarigen… zet een historische stap op ons maanlandschap dit jaar in Space Expo! Neem wel je ID (paspoort of rijbewijs) mee. 

(Deze actie geldt alleen voor reguliere bezoekers aan Space Expo en is helaas niet geldig bij evenementen & arrangementen.)  

 >> Binnenkort leest u meer informatie over de maanactiviteiten deze zomer bij Space Expo! 

50 maanjaar space expo

“IT'S A SMALL STEP FOR A MAN…”

Wat gebeurde er op 21 juli 1969? Precies 50 jaar geleden reisden Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins met de Apollo 11 naar de maan. Een spannende missie die live werd gevolgd door de hele wereld op de radio en televisie. Toen het luik van de maanlander werd geopend stapte Neil Armstrong als eerste naar buiten. 

Aangekomen onderaan de ladder zei Armstrong: "I'm going to step off the LEM now". Hij draaide zich om en zette zijn linkervoet op het maanoppervlak om 3:56 op 21 juli 1969 Nederlandse tijd, om vervolgens te zeggen: "That's one small step for a man, one giant leap for mankind", ofwel in het Nederlands: "Dat is een kleine stap voor een man, een reuzensprong voor de mensheid". 

Toen Armstrong zijn beroemde uitspraak deed, werden zijn woorden rechtstreeks uitgezonden via televisie- en radiostations over de hele wereld. Een bijzonder gebeurtenis.

Wanneer gaan we weer naar de maan?

Bij Space Expo horen wij vaak “waarom konden we vroeger wel naar de maan en gaan we nu niet meer?” Tot op heden zijn er slechts 12 mensen op de maan geweest. Zij verzamelden stof en stenen, maakten foto’s en deden experimenten. Alles bij elkaar opgeteld hebben we maar een dag of drie op de maan doorgebracht.

Een kwestie van tijd!
Momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuwe generatie ruimtevaartuigen die de reis naar de maan kunnen maken. NASA, ESA, Boeing en Lockheed werken samen aan deze nieuwe ruimtereizen. Daarnaast is er een generatie miljardairs bezig met ruimtevaart. Het zijn ontwikkelingen die wij bij Space Expo op de voet volgen. Wij twijfelen er niet aan of we ooit terugkeren op de maan. Het is slechts een kwestie van tijd.

Buzz Aldrin with reflection of Neil Armstrong


JQ0A4128-HDR
Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst