Vakantieprogramma

Zomervakantieprogramma 

Zaterdag 08 juli t/m zondag 03 september


Gedurende de zomervakantie van zaterdag 8 juli tot en met zondag 3 september presenteert Space Expo een gevarieerd interactief programma ter gelegenheid van 60 jaar ruimtevaart. 
60 jaar ruimtevaart!

Bezoekers kunnen de nieuwe tijdelijke tentoonstelling bezoeken met 100 gevlogen voorwerpen uit de geschiedenis van 60 jaar ruimtevaart met als hoogtepunten het Russische Sokol ruimtepak en de echte Soyuz capsule van André Kuipers. 

Daarnaast is er een interactieve presentatie voor jong en oud over 60 jaar ruimtevaart. Hierin worden niet alleen de hoogtepunten uit 60 jaar ruimtevaart getoond, maar ook op welke terreinen de ruimtevaart zich nu begeeft en wat ruimtevaart de mensheid tot nu toe heeft opgeleverd. 

Vanaf zaterdag 15 juli tot en met 3 september kunnen bezoekers overdag sterren gaan kijken in het opblaas planetarium.


Capsule van André Kuipers

De échte Sojoez Capsule van André Kuipers is te bewonderen bij Space Expo.
De Sojoez TMA-3M capsule is de capsule waarmee de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers zijn laatste ruimtevlucht maakte in 2011/2012. De capsule verbleef maar liefst 193 dagen in de ruimte. Duidelijk zijn de verbrandingssporen te zien op de capsule, ontstaan bij de legendarische terugkeer van André Kuipers uit de ruimte. Ook kunnen bezoekers een blik werpen in deze unieke Russische capsule en zelf zien hoe krap het interieur moet zijn geweest voor de drie kosmonauten aan boord. Het is een absolute primeur dat een  Sojoez capsule van dit type buiten Rusland te zien is voor het publiek bij Space Expo.14352152_10155224619328332_4932020829587640765_o

Space Train

In de weekenden en tijdens de officiële schoolvakanties is het mogelijk om per Space Train vanaf Space Expo een interessant bezoek te brengen aan ESA-ESTEC, de grootste technologische vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens deze tour wordt een ruimtevaartuig bezocht dat sterk lijkt op een mini-shuttle. Deze IXV is een stap in de ontwikkeling om te komen tot een volwaardig Europees ruimtevliegtuig dat in de toekomst een lijndienst kan gaan onderhouden naar de ruimte. Ook wordt een bezoek gebracht aan onder andere het ERASMUS gebouw waarin voorlichting wordt gegeven over het International Space Station en de toekomstige Marsmissies.

De tour naar ESA-ESTEC is geschikt voor iedereen die goed ter been is en minimaal 9 jaar oud. Vanaf 14 jaar is een geldig legitimatiebewijs verplicht. 


Kijk hier wanneer de Space Train rijdt.


De Space Train rijdt niet op:

  • Maandag 10 juli
  • Woensdag 12 juli
  • Maandag 28 augustus
  • Dinsdag 29 augustus
  • Woensdag 30 augustus
  • Donderdag 31 augustus
  • Vrijdag 1 september


Kaarten voor de Space Train zijn alleen te koop bij onze balie.


 

  

 

 

 


JQ0A3853
Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst