Vakantieprogramma

Het vakantieprogramma van zaterdag 18 februari 2017 t/m zondag 05 maart 2017:


Van Soyuz Capsule tot Star Wars fighter.

Van zaterdag 18 februari tot en met zondag 5 maart komen bezoekers van Space Expo ‘alles’ te weten over Star Wars en in hoeverre de films een realistisch beeld geven van de huidige stand van zaken in de ruimtevaart. Kan de Nederlandse ESA astronaut André Kuipers al met Luke Skywalker tussen de sterren reizen? Of zijn sterren met de huidige ruimtevaarttechnologie nog niet te bereiken voor ons stervelingen?  Hoe snel vloog André Kuipers eigenlijk door de ruimte en waar ging hij heen?   

Op deze en andere vragen wordt met de hulp van de aanwezige kinderen in een interactieve presentatie antwoord gegeven. Natuurlijk is in de permanente ruimtevaarttentoonstelling ook de echte Soyuz-capsule van André Kuipers te zien en kan een kijkje worden genomen in delen van het International Space Station. Wie zelf wil ervaren om gelanceerd te worden, kruipt in de Soyuz simulator om korte tijd later met een harde knal weer veilig op aarde te landen.   

 

 

Space Expo Star Wars met sokolpak

Lichtzwaarden

Vervaarlijk zwaaien Jedi’s in de Star Wars films met hun lichtzwaarden. Maar hoe doen onze bezoekende junior ruimtehelden het? De aanwezige kinderen maken kennis met lichtzwaarden en ruimtehelmen.  Een kleine ruimtetest maakt deel uit van het programma. Zij zijn immers de astronauten van de toekomst!

Capsule van André Kuipers

Uiteraard is ook de échte Sojoez Capsule van André Kuipers te bewonderen bij Space Expo.
De Sojoez TMA-3M capsule is de capsule waarmee de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers zijn laatste ruimtevlucht maakte in 2011/2012. De capsule verbleef maar liefst 193 dagen in de ruimte. Duidelijk zijn de verbrandingssporen te zien op de capsule, ontstaan bij de legendarische terugkeer van André Kuipers uit de ruimte. Ook kunnen bezoekers een blik werpen in deze unieke Russische capsule en zelf zien hoe krap het interieur moet zijn geweest voor de drie kosmonauten aan boord. Het is een absolute primeur dat een  Sojoez capsule van dit type buiten Rusland te zien is voor het publiek bij Space Expo.14352152_10155224619328332_4932020829587640765_o

Space Train

In de weekenden en tijdens de officiële schoolvakanties is het mogelijk om per Space Train vanaf Space Expo een interessant bezoek te brengen aan ESA-ESTEC, de grootste technologische vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens deze tour wordt een ruimtevaartuig bezocht dat sterk lijkt op een mini-shuttle. Deze IXV is een stap in de ontwikkeling om te komen tot een volwaardig Europees ruimtevliegtuig dat in de toekomst een lijndienst kan gaan onderhouden naar de ruimte. Ook wordt een bezoek gebracht aan onder andere het ERASMUS gebouw waarin voorlichting wordt gegeven over het International Space Station en de toekomstige Marsmissies.

De tour naar ESA-ESTEC is geschikt voor iedereen die goed ter been is en minimaal 9 jaar oud. Vanaf 14 jaar is een geldig legitimatiebewijs verplicht.
In de vakantieperiode van 18 februari t/m 05 maart rijdt de Space Train van maandag t/m zondag om 11:30 uur, 13:30 uur en 15:00 uur. 

Met uitzondering van:
- Vrijdag 24 februari, dan rijdt de Space Train alleen om 15:00 uur.
- Dinsdag 28 februari, dan rijdt de Space Train alleen om 11:30 uur.

Kaarten voor de Space Train zijn alleen te koop bij onze balie. 

 

JQ0A3853
Space_to_be

Vul uw eigen inhoud in.

dit is een test

Dit is een test voor een nieuwe tekst